Zakelijke lening rente

Benieuwd naar de zakelijke lening en rente die je betaalt? Dit hangt natuurlijk af van de geldverstrekker die je kiest. Wel heb je invloed op de vaste of variabele rente, een tijdelijk lagere rente en de eventuele afsluitkosten.

We zetten de informatie over het rentepercentage voor een zakelijke lening voor je op een rij. Dus denk je aan de zakelijke rente voor een lening en wil je bijvoorbeeld weten of die aftrekbaar is? We leggen het je uit, om je te helpen een betere keuze te maken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

Qeld zakelijke lening

 • Group 16 tot €100.000 lenen
 • 18 maanden looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Op zoek naar een alternatief voor de zakelijke lening?

Svea factoring

 • Verkoop je factuur & krijg direct betaald
 • Incl. overname beheer & risico
 • Kosten: 2% tot 5% per factuur
rente vanaf2%

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99

Vergelijk de zakelijke lening rente: 3 handige tips

Je kunt online voor een zakelijke lening de rente berekenen. Voorkom op die manier dat je voor verrassingen komt te staan. En houd rekening met de volgende drie handige tips:

Vaste of variabele rente
Betaal je een vaste of een variabele rente? Een variabele rente kan dalen, maar kan ook stijgen. Wil je in plaats daarvan gewoon weten waar je aan toe bent, ook als je daardoor wat meer betaalt? Met een vaste rente voorkom je verrassingen, dus kun je de rest van de financiële planning erop aanpassen.

Tijdelijk lagere rente
De rente op een lening voor je bedrijf kan vast staan, kan variabel zijn en kan tijdelijk lager zijn. Sommige geldverstrekkers berekenen tijdelijk een lagere rente. Je profiteert een aantal maanden van extra voordeel. Daarna betaal je alsnog een hogere rente. Kijk goed naar die verhoging en of dat percentage vast staat, of dat het gaat om een variabele rente vanaf dat moment.

Rente en (afsluit)kosten
Je wilt geld lenen en gaat zakelijk rente betalen. Daarnaast maak je misschien andere kosten, dus ook daar moet je goed op letten. Veel geldverstrekkers berekenen afsluitkosten. Het kan gaan om enkele honderden euro’s of zelfs meer. Met name bij lagere bedragen en kortere looptijden zijn de kosten relatief hoog, dus vergelijk die goed.

Let op: er geldt geen maximale rente voor een zakelijke lening. Geldverstrekkers mogen de rentetarieven voor zakelijk lenen zelf bepalen. De bescherming voor bedrijven die geld willen lenen is veel minder sterk dan die voor consumenten die een krediet zoeken.

Is de rente over een zakelijke lening aftrekbaar?

Is de rente over een zakelijke lening aftrekbaar? Het is misschien wel de belangrijkste fiscale vraag voor veel zzp’ers en andere ondernemers. Het goede nieuws is dat de rente inderdaad aftrekbaar is.
Dus betaal je over een zakelijke lening rente? Je mag het bedrag aan rente aftrekken van de winst. We leggen het je uit aan de hand van een voorbeeld:

Je leent een bedrag van €50.000, waarover je 5% rente per jaar betaalt. Het gaat om €2.500 per jaar. Die rente mag je aftrekken van de winst. Dit geldt zowel voor BV’s die vennootschapsbelasting betalen als voor eenmanszaken die inkomstenbelasting betalen.

Dankzij de aftrekbaarheid van de rente over een zakelijke lening kun je hier fiscaal voordelig gebruik van maken. De rente drukt het bedrag aan belasting dat je moet betalen.

Zakelijke lening: rente

Denk je aan een zakelijke lening en de rente? Je kunt de verschillende geldverstrekkers online met elkaar vergelijken. Let goed op de rente die je betaalt, de voorwaarden die er gelden en het type krediet dat je kiest. Dat voorkomt vervelende verrassingen, ook met andere kosten dan die van de rente alleen.
We laten je het volledige overzicht van zakelijke leningen en de rente zien. Ontdek op die manier wat je bij welke geldverstrekker betaalt. En vergelijk de mogelijkheden, om onderaan de streep op een voordelige wijze zakelijk geld te lenen.

Naar boven