Kort zakelijk krediet

Een kort zakelijk krediet kun je gebruiken om voorraad te kopen, een project voor te financieren of op een andere manier te investeren. En is er sprake van eenmalige kosten die je moet maken, maar heb je daar nu het geld niet voor? Een kortlopend zakelijk krediet kan uitkomst bieden.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

BridgeFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 24 maanden looptijd
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Een klein zakelijk krediet vraag je eenvoudig online aan. Het is belangrijk om rekening te houden met het kredietbedrag, de looptijd en de kredietwaardigheid van jouw bedrijf. Dus ben je als zzp’er op zoek naar extra geld? Net als andere ondernemers kun je een aanvraag doen bij de traditionele banken en andere geldverstrekkers.

Gemiddelde looptijd van een klein krediet

geld met een klok

Een kort zakelijk krediet heeft geen lange looptijd. Het gaat gemiddeld om 6 tot 12 maanden. Je kunt het geld een half jaar tot een jaar lenen, of bijvoorbeeld 18 maanden als je dat wat langer nodig hebt.

Houd hier rekening mee als je bepaalt hoeveel geld je zakelijk wilt lenen. Je betaalt rente over het krediet, en zal daarnaast het geleende bedrag gaan terugbetalen. Dat doe je in de looptijd die je afspreekt, dus kies die bij voorkeur niet te kort. Aan de andere kant leidt een langere looptijd tot hogere totale kosten.

Kredietbedrag, looptijd en kredietwaardigheid

Het kortlopend zakelijk krediet vraag je eenvoudig online aan. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met drie belangrijke eigenschappen van de lening:

 • Kredietbedrag
  Hoeveel wil je zakelijk lenen, tijdens de korte periode? Je kunt denken aan bedragen van €5.000 of €10.000, net als leningen tot €50.000, €75.000 of €100.000. Dus gaat het je om een groot bedrag of juist een kleinere lening, waar je kort gebruik van wilt maken. Dit heeft invloed op de voorwaarden en mogelijkheden.
 • Looptijd
  Hoe lang kies je de looptijd van de kortlopende zakelijke lening? Een korte looptijd zoals 6 maanden is onderaan de streep het goedkoopst. Bij een looptijd van 18 maanden maak je in totaal meer kosten. Hier staat tegenover dat je meer tijd hebt om terug te betalen, zodat de maandlasten lager zullen zijn.
 • Kredietwaardigheid
  De kredietwaardigheid van jouw bedrijf als zzp’er of in het MKB bepaalt welke mogelijkheden je hebt om korte tijd zakelijk geld te lenen. Dus maak je winst, draai je break-even of laat je al een (paar) jaar groei zien? Hoe beter de kredietwaardigheid, des te groter de kans dat je het bedrag kunt lenen waar je naar op zoek bent.

Kort zakelijk krediet

Het klein of kort zakelijk krediet kun je online aanvragen. Let goed op de rente die je betaalt, net als de specifieke voorwaarden die er gelden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de looptijd van de lening en bijvoorbeeld de afsluitkosten. Geldverstrekkers berekenen in veel gevallen enkele honderden euro’s om het krediet alleen maar af te sluiten. Met name bij een korte zakelijke lening zijn de kosten relatief hoog, dus is het de moeite waard om die goed te vergelijken.