Debiteuren financieren

Debiteurenfinanciering nodig? Wacht niet langer tot je klanten hun facturen betalen, maar krijg je geld direct op je rekening gestort. Bij Directgeld-lenen.nl vind je alles over het vooraf financieren van je debiteuren en je vindt in een handomdraai de aanbieder die het beste bij jou past.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

Qeld zakelijke lening

 • Group 16 tot €100.000 lenen
 • 18 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is de financiering van uitstaande facturen van je klanten. Heb je veel openstaande facturen van debiteuren? Dit heeft gevolgen voor de liquiditeit van je onderneming en kan voor problemen zorgen. Zonder voldoende liquiditeit is het lastig om nieuwe voorraden in te kopen, loon uit te keren, crediteuren op tijd te betalen of te investeren in toekomstplannen. Als je werkkapitaal vastzit in de openstaande facturen van je klanten, kan een debiteurenfinanciering de moeite waard zijn en helpen met je cashflow.

Voordelen

 • Zorgt voor een constante cashflow
 • Meer financiële ruimte voor andere zaken
 • Niet lang wachten op betalingen van debiteuren
 • Niet alleen interessant voor grote bedrijven, maar ook voor mkb’ers en zzp’ers
 • Je beslist zelf hoeveel je uit handen wilt geven

Soorten debiteurenfinanciering

Debiteurenfinanciering is een overkoepelende term en er zijn verschillende soorten te onderscheiden. De 3 meest voorkomende producten zijn:

 • Factoring
 • Kortlopende zakelijke lening (factuur financiering)
 • Langlopend zakelijk krediet (rekening-courant krediet)

Debiteurenfinanciering via factoring

De eerste manier om debiteuren te financieren is met factoring. Bij deze financieringsvorm verkoop je al je facturen aan een factoring bedrijf. Er zijn verschillende soorten factoring. Welke vorm geschikt is, is afhankelijk van de situatie. Bij sommige vormen verkoop je alleen de factuur en houd je het klantbeheer in eigen hand. Dit is een flexibele financieringsvorm en met name geschikt voor mkb’ers en zzp’ers. Bij andere vormen is het ook mogelijk om je hele debiteurenportefeuille uit handen te geven. Deze financiering is vooral geschikt voor grote bedrijven met hoge omzetten, omdat er minimale omzeteisen gelden.

Factoring brengt ook kosten met zich mee. Als je kiest voor de traditionele vorm voor grote bedrijven betaal je doorgaans een percentage van je jaaromzet. Bij de flexibele werkwijze betaal je per factuur een percentage van het factuurbedrag aan kosten.

Meer weten over deze financieringsvorm? Alle informatie hierover vind je op onze pagina over factoring.

Debiteurenfinanciering via kortlopende lening

Naast factoring is er ook een andere manier van debiteurenfinanciering mogelijk: de kortlopende lening. Deze lening wordt ook wel factuur financiering genoemd. Het is een kortlopende leenvorm waarmee je een of meerdere facturen betaalt. Deze manier van debiteurenfinanciering helpt door je facturen voor te schieten. Je lost het geleende bedrag inclusief rente af binnen de afgesproken looptijd. Doorgaans bepaalt de vervaldatum van de factuur de looptijd. Als je debiteuren netjes binnen de betalingstermijn betalen, kan je hiermee de lening aflossen.

Debiteurenfinanciering via langlopend zakelijk krediet

Een langlopend zakelijk krediet is een andere mogelijkheid voor debiteurenfinanciering. Dit krediet lijkt veel op een rekening-courant krediet, waarbij je rood kunt staan op je bankrekening. Het grote verschil is dat een langlopend zakelijk krediet niet gekoppeld is aan je bankrekening.

Als je een zakelijk krediet afsluit, spreek je een kredietlimiet af met de kredietverstrekker. Tot dit afgesproken bedrag kun je flexibel geld opnemen en aflossen. Het geleende geld kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de financiering van extra voorraad of extra personeel tijdens piekmomenten, maar ook inzetten als debiteurenfinanciering.

Houd er wel rekening mee dat deze leenvorm bepaalde voorwaarden met zich meebrengt. Deze voorwaarden zijn strenger dan bij factuur financiering, omdat het hier gaat om een langlopend krediet. Daarnaast betaal je rente over het opgenomen bedrag en deze rente is vaak variabel. Hierdoor kunnen de kosten van deze financieringsvorm ongemerkt flink oplopen.

Verschil debiteurenfinanciering en een incassobureau

Zowel bij een debiteurenfinanciering als een incassobureau ontvang je snel geld voor een openstaande vordering of factuur. Wat is dan het verschil? Een incassobureau inschakelen doe je pas als je debiteuren niet betalen en de betaaltermijn al is verlopen. Vaak verstuur je als bedrijf eerst een of meerdere herinneringen en aanmaningen voordat je overgaat tot een incassobureau. Dit is namelijk doorgaans alleen interessant bij grote bedragen.

Wanneer je kiest voor debiteurenfinanciering kies je er juist voor om vooraf betaald te krijgen, soms zelfs voordat de facturen naar je debiteuren zijn verstuurd.

Voor wie is debiteurenfinanciering geschikt?

Debiteurenfinanciering is geschikt voor bedrijven waarbij hun werkkapitaal vastzit in uitgaande facturen. Dit komt veel voor bij mkb’ers of zzp’ers die leveren aan andere ondernemers. Voor deze bedrijven kan bijvoorbeeld American factoring of factuur financiering interessant zijn.

Ook voor grote bedrijven kan debiteurenfinanciering een oplossing zijn, maar dit gebeurt vaak in combinatie met het uit handen geven van het volledige debiteurenbeheer. Zo wordt je volledig ontzorgd en heb je geen omkijken meer naar je debiteuren. Het gaat hier dan vooral om traditionele factoring.

Vind de beste debiteurenfinanciering voor jou

Heb je voldoende werkkapitaal, maar zit dit vast in openstaande facturen van debiteuren? Debiteurenfinanciering kan helpen met lange betaaltermijnen overbruggen. Ontdek welke manier van financieren het beste bij jouw onderneming past en vergelijk financiers van dit product met elkaar. Dit doe je eenvoudig en snel op Directgeld-lenen.nl. Leg de aanbieders naast elkaar op basis van kosten, looptijd en andere voorwaarden en kies de beste deal voor jou.