Voorraadfinanciering voor je onderneming

Wil je een voorraad inkopen, maar heb je niet voldoende eigen geld? Houd je voorraad op peil met een voorraadfinanciering die bij jouw onderneming past. Met een voorraadfinanciering creëer je extra financiële ruimte om producten in te kopen. Bekijk je mogelijkheden, vergelijk de beschikbare aanbieders en kies de beste deal.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

Qeld zakelijke lening

 • Group 16 tot €100.000 lenen
 • 18 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Wat is voorraadfinanciering?

Verkoop je als ondernemer producten? Dan heb je financiering nodig om voorraden in te kopen. Je kunt uiteraard eigen financiële middelen gebruiken, maar dit is niet mogelijk voor iedere ondernemer. Een externe financieringsvorm kan je helpen als je zelf niet over voldoende liquide middelen beschikt, of je liquide middelen voor andere zaken wilt gebruiken. Dit noemen we dan voorraadfinanciering.

Voordelen

 • Financiële ruimte om te investeren in de groei en ontwikkeling van je bedrijf
 • Financiering van de voorraad heeft geen invloed op je liquiditeit, dus je kunt gewoon aan je andere betalingsverplichtingen voldoen
 • Je hebt inzicht in hoeveel (extra) omzet je financiering oplevert

Nadelen

 • Geld lenen kost geld: je betaalt rente over het geleende bedrag
 • Gedurende de looptijd betaal je een periodieke aflossing
 • Er is een risico dat je voorraad minder waard wordt dan de inkoopwaarde

Hoe voorraad financieren? 2 mogelijkheden

Er zijn grofweg twee vormen van voorraadfinanciering: een kortlopende financiering en een doorlopend krediet. Beide vormen hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen.

Kortlopende zakelijke lening

Een voorraadfinanciering met een kortere looptijd is geschikt voor een eenmalige investering. Zo kun je voldoende producten inkopen voor de sale begint of je assortiment aanvullen voordat de drukte voor de feestdagen start. Deze financieringsvorm geeft de mogelijkheid om tijdelijk een grotere voorraad in te slaan. Of wellicht heb je tijdelijk extra financiële verplichtingen en heb je niet voldoende werkkapitaal om je op de korte termijn voorraad op peil te houden. Ook dan kan deze eenmalige voorraadfinanciering helpen.

Een korte zakelijke lening is vooral geschikt als je eenmalig geld nodig hebt. Je creëert tijdelijk extra financiële ruimte onder duidelijke voorwaarden. De rente en aflossing staan vast, net als de looptijd. Je weet hoeveel je maandelijks aflost en hoeveel rente er gerekend wordt.

Wanneer is eenmalige voorraadfinanciering interessant?

 • Je krijgt korting op een grote order
 • Je wilt seizoensvoorraden inslaan
 • Je koopt een nieuwe lijn of nieuwe producten voor je assortiment
 • Je wilt je zaak uitbreiden en meer voorraad inkopen
 • Je wilt specifieke producten met een langere doorlooptijd inkopen

Doorlopende financiering met zakelijk krediet

Spaarvarken op een laptop met geld

Een doorlopende financiering is een langlopend krediet. Dit is wat anders dan een langlopende lening. Bij een lening leen je eenmalig een bedrag, wat je daarna binnen een afgesproken termijn terugbetaald met rente. Bij een krediet spreek je een kredietlimiet af en tot dat bedrag kan je continu geld opnemen en aflossen. Afgeloste bedragen kun je vervolgens weer opnieuw opnemen. Je betaalt rente over het op dat moment opgenomen bedrag.

Deze doorlopende financiering van je voorraad kun je vergelijken met een rekening-courant krediet waarbij je rood kunt staan. Er is bij een voorraadfinanciering alleen geen koppeling met je bankrekening.

Wanneer doorlopende voorraadfinanciering

Een doorlopende voorraadfinanciering is interessant als je je standaard voorraad wilt inslaan zonder in de problemen te komen met andere bestaande financiële verplichtingen. Bijvoorbeeld omdat je onvoldoende liquiditeit hebt om je voorraden aan te vullen en ook je andere rekeningen te betalen, zoals de facturen van je leveranciers of het loon van je medewerkers.

IJzeren voorraad financieren

Je ijzeren voorraad is het minimum aan voorraad wat je nodig hebt om je onderneming draaiende te houden. Voor het financieren van je ijzeren voorraad kun je het beste langlopende kredieten gebruiken. Heb je extra voorraad nodig, bijvoorbeeld op piekmomenten zoals de feestdagen? Dan zijn kortlopende leningen interessanter.

Hoe werkt voorraadfinanciering?

Wil je een lening of krediet aanvragen om je voorraad mee te financieren? Dit doe je bij Directgeld-lenen.nl in een aantal duidelijke stappen:

 1. Bepaal je wensen en eisen. Heb je over een langere tijd geld nodig of wil je eenmalig je voorraad aanvullen? Bedenk daarnaast hoeveel je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen zonder in de problemen te komen.
 2. Voorraadfinanciering gekozen en wensen bepaald? Bekijk beschikbare aanbieders en vergelijk ze op basis van rente, looptijd en andere voorwaarden die jij belangrijk vindt.
 3. Kies de financier die het beste bij je onderneming past en vraag een vrijblijvende offerte aan.
 4. De financier controleert je aanvraag en stelt na akkoord een offerte op. Neem de offerte goed door, want na akkoord sluit je de lening of het krediet officieel af.
 5. Alles rondom de voorraadfinanciering wordt in orde gemaakt en je kunt het geld gebruiken zoals jij voor ogen hebt. De financiering los je af volgens de vastgestelde voorwaarden.

Wat kost voorraadfinanciering?

De kosten van voorraadfinanciering met een zakelijke lening of zakelijk krediet brengt kosten met zich mee. Wat de kosten precies zijn verschilt per aanbieder. Iedere financier hanteert namelijk zijn eigen voorwaarden en rentetarieven. Om zeker te weten wat de kosten zijn van voorraadfinanciering, raden we je aan om meerdere aanbieders te vergelijken.

Vergelijk aanbieders voor de beste deal

Niet te veel betalen voor je voorraadfinanciering en wil je een aanbieder vinden die bij je wensen past? Ga niet met de eerste aanbieder in zee, maar vergelijk meerdere financiers met elkaar. Dit doe je eenvoudig bij een online vergelijkingssite zoals Directgeld-lenen.nl. Zo kan je op de juiste manier investeren in je bedrijf en je voorraad op peil houden.