Doorlopend krediet zakelijk afsluiten

Een doorlopend krediet zakelijk afsluiten? Het is een flexibele financiering, om zakelijk geld op te nemen als je dat nodig hebt. Je kunt geld opnemen tot de kredietlimiet, bijvoorbeeld om voorraad in te kopen, personeel uit te betalen of een project voor te financieren.

Tip: kies je een zakelijke rekening met krediet? Dit is een flexibele zakelijke lening, waar je gebruik van kunt maken door geld op te nemen of het uit te geven tot aan de kredietlimiet. Het is dan niet nodig om er een aparte lening of financiering voor af te sluiten.

Aanbieder
Informatie
Aanvragen
Qeld
- €100.000 lenen tot 18 maanden looptijd
CapitalBox
- €350.000 lenen tot 24 maanden looptijd
New10
- €250.000 lenen tot 60 maanden looptijd
Krediet Vooruit
- €250.000 lenen tot 6 maanden looptijd
SwishFund
- €500.000 lenen tot 12 maanden looptijd

Het doorlopend zakelijk krediet heeft verschillende benamingen. Het gaat bijvoorbeeld om een ‘zakelijk krediet’ of een ‘flexibel zakelijk krediet’. Kijk goed naar de voorwaarden, om vast te stellen of er sprake is van een doorlopend en flexibel karakter.

Flexibel zakelijk krediet

Het flexibel zakelijk krediet heeft geen vaste looptijd en is ook als het gaat om het leenbedrag flexibel. Je kunt doorlopend geld opnemen, tot aan de kredietlimiet. Je betaalt rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Zodra je bedragen terugbetaalt neemt de zakelijke lening in omvang af.

Het doorlopend krediet om zakelijk af te sluiten is de tegenhanger van een vaste financiering. Een krediet met een vaste looptijd en op basis van een vast bedrag biedt meer duidelijkheid. Hier staat tegenover dat je met een doorlopende zakelijke lening flexibeler bent.

Alternatieven voor doorlopend krediet

Denk je aan een zakelijk doorlopend krediet? Het is verstandig om dit te vergelijken met deze drie alternatieven:

Voorraadfinanciering

Gaat het je om de financiering van de voorraad? Geldverstrekkers bieden specifieke voorraadfinanciering aan. Het is een kortlopende zakelijke krediet, waarmee je voorraad in kunt kopen. Je mag het geld alleen voor de voorraad gebruiken.

Factoring

Het is geen officieel krediet, maar de directe uitbetaling van nieuwe facturen aan klanten. Jij krijgt de factuur meteen betaald. Het factoringbedrijf int het geld vervolgens bij jouw klant. Je betaalt een percentage over het factuurbedrag aan kosten, waardoor dit lijkt op een zakelijke financiering.

Zakelijke rekening met krediet

Je kunt ervoor kiezen om een zakelijke rekening te openen met krediet. Je kunt zakelijk ‘rood staan’, door meer op te nemen dan er op dat moment aan saldo beschikbaar is. Over het bedrag dat je meer opneemt dan dat er aan saldo beschikbaar is betaal je rente. 
Let op: de rente over een krediet op een zakelijke rekening is vaak relatief hoog. Heb je regelmatig of doorlopend krediet nodig? Dan is een flexibele lening vaak voordeliger.

Doorlopend krediet: zakelijk afsluiten

Wil je het doorlopend krediet zakelijk afsluiten? Het is een flexibele zakelijke lening, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de voorraad, als voorfinanciering van een project of bij andere plotselinge kosten. Dus vallen de inkomsten tegen en moet je toch personeel blijven betalen of andere kosten maken? Het doorlopend krediet kun je opnemen tot aan de kredietlimiet die je afspreekt met de geldverstrekker. Zo ben je flexibel in het bedrag dat je opneemt en heb je zelf controle over het bedrag waarover je rente betaalt.