Lening voor overname bedrijf

Lening voor de overname van een bedrijf afsluiten? Soms heb je wat extra geld nodig, om een belangrijke stap te zetten. Als je een bedrijf wilt overnemen, zonder dat je daar de middelen in je huidige onderneming (volledig) voor hoeft te gebruiken.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Natuurlijk kun je gebruik maken van een zakelijke lening, een borgstellingskrediet of een rekening-courant krediet. Daarnaast is het interessant om goed te kijken naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening. Bijvoorbeeld door de verschillende leenvormen te stapelen, waarmee er genoeg geld beschikbaar komt voor de overname die je wilt doen.

Gestapeld financieren: lening om een bedrijf over te nemen

Spaarvarkentje met biljetten en euromunten

De lening voor de overname van een bedrijf hoef je niet in één vorm af te sluiten. Het is goed mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten ‘gestapelde financiering’. Dat betekent dat je de persoonlijke lening combineert met meer zakelijke mogelijkheden. Of met crowdfunding en een overeenkomst met de voormalig eigenaar. Als je een gespreide betaling wilt doen, door gebruik te maken van een achtergestelde lening of met een earn-out.

Je hebt op die manier meerdere mogelijkheden voor een lening om een bedrijf over te nemen. Waarmee je het geld bij elkaar kunt brengen, als dat met alleen een persoonlijke lening niet volledig lukt. En heb je aan de persoonlijke lening wel genoeg voor de overname van het bedrijf dat je op het oog hebt? Dan is het uiteraard niet nodig om de financiering te stapelen.

Lening voor bedrijfsovername: hoe werkt het?

Niet eerder geld geleend voor de overname van een bedrijf en benieuwd hoe dat werkt? We leggen het je uit, aan de hand van een paar duidelijke stappen:

Stap 1

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de meest duidelijke leenvorm. Met een vaste rente, een vaste looptijd en daardoor ook vaste maandlasten. Zodat je geld kunt lenen om een bedrijf over te nemen, waarmee je de kans hebt om de volgende stap te zetten. Naar een grotere organisatie en naar meer groei, om je ambities waar te maken.

Stap 2

Gegevens en belangrijke documenten

Wil je een lening afsluiten voor een bedrijfsovername? We hebben daarvoor een aantal belangrijke gegevens en documenten van je nodig. Om te controleren dat je bent wie je zegt dat je bent en na te gaan of je het benodigde bedrag verantwoord kunt lenen. We controleren de gegevens en documenten, waarna we de lening in orde maken.

Stap 3

Geld op jouw rekening

Kloppen de gegevens en kun je het geld verantwoord lenen? We helpen je graag met de bedrijfsovername, door het geld zo snel mogelijk naar jouw (zakelijke) rekening over te maken. Vanaf dat moment kun je er zelf over beschikken. Om de overname van het bedrijf te doen of als stapeling met de andere vorm(en) van financiering waar je gebruik van wilt maken.

Tip: benieuwd hoe je geld kunt lenen om een bedrijf over te nemen en of de persoonlijke lening in jouw geval geschikt is? We vertellen je er graag meer over, uiteraard met een berekening van jouw mogelijkheden. Op basis van de jaarcijfers en volgens de andere garanties die je met je bedrijf kunt bieden.

Waarom Directgeld-lenen.nl?

Benieuwd waarom anderen kiezen voor onze persoonlijke leningen? Je profiteert daarmee van een paar belangrijke voordelen:

 • Vast bedrag per maand
  Met de persoonlijke lening betaal je een vast bedrag per maand. Je betaalt iedere maand hetzelfde percentage rente en dankzij de vaste looptijd weet je vooraf goed waar je aan toe bent. We helpen je er bovendien voor te zorgen dat de maandlasten netjes passen binnen het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Zo weet je zeker dat je verantwoord geld zal lenen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsovername.
 • Geen verrassingen over de rente
  Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan, omdat de rente niet ineens op kan lopen. In plaats daarvan geldt de rente voor de volledige looptijd. Je weet vooraf precies wat de lening voor de bedrijfsovername je zal kosten, zowel voor de eerste en de tweede maand, tot aan de laatste.
 • Duidelijke looptijd
  Met onze vaste looptijd weet je precies hoe lang je de lening zal hebben. En wanneer je die weer volledig hebt afbetaald, zoals we dat vooraf met je plannen. Om je er vanaf het begin op in te kunnen stellen, waarmee je zeker weet dat je de volledige controle hebt over hoe je de lening om het bedrijf over te nemen gebruikt.

Lening voor overname bedrijf

Zoek je een lening voor de overname van een bedrijf? Met een persoonlijke lening kun je het bedrag lenen dat je nodig hebt. Door online aan te vragen, waarna we de belangrijke gegevens en documenten controleren om er voor je mee aan de slag te gaan.