Hoeveel geld kan ik lenen voor een auto?

based on 0 reviews

Een auto is een investering waar je zeker plezier van zal hebben. Niet meer door de regen naar je werk, of wachten op het Openbaar Vervoer. Maar de aanschaf van een auto kost geld. Wanneer je dit geld niet zomaar op je spaarrekening hebt staan, is het mogelijk om geld te lenen voor de aanschaf van een auto. Maar hoeveel geld kan je lenen voor een auto? En wat is de beste autolening?

een auto
|

Hoe financier je jouw auto?

Voor het financieren van je auto zijn verschillende mogelijkheden. We bespreken de mogelijkheden en geven daarbij de voor- en nadelen aan.

  1. Je sluit een lening af
    In het geval van geld lenen voor een auto is de persoonlijke lening de beste keuze. De persoonlijke lening wordt ook wel ‘autolening’ genoemd. Daarnaast kan je het geldbedrag lenen van de autodealer. Je koopt je auto dan op afbetaling.
  2. Auto financieren met spaargeld
    Wanneer je een lange tijd goed gespaard hebt, lukt het je wellicht om de auto van je spaargeld te betalen. Het is de goedkoopste manier van financieren van een auto. Houd er wel rekening mee dat je niet je volledige spaargeld in je auto ‘steekt’. Mocht er onverwachts iets gebeuren in je privé- of werksituatie, is het fijn en verstandig om toch wat geld achter de hand te hebben. Dit kan je doen overtuigen om toch geld te lenen voor een auto. Zodat er altijd een bepaald bedrag op je spaarrekening blijft staan, voor de noodgevallen en onvoorziene zaken.
  3. Je kiest een lease-auto
    Wellicht heb je een een werkgever die jou de optie biedt een auto te leasen. Deze auto wordt gezien als loon en daarom ook belast. Je betaalt een percentage van de cataloguswaarde van de auto aan belasting. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe meer jij aan belasting zal moeten betalen.

Waarom de autolening de beste keuze?

Zoals we net al aangegeven hebben, wordt de persoonlijke lening/ autolening gezien als de ideale financiering. Waarom je je auto het beste kunt financieren met een persoonlijke lening/‘autolening’, leggen we aan je uit.

  1. Kies je voor een persoonlijke lening als autolening, dan weet je precies waar je aan toe bent. De rente en looptijd van de lening staan vast. Hierdoor weet je voordat je de lening afsluit al wanneer je de lening weer hebt afgelost.
  2. Je zorgt er gemakkelijk voor dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van je auto. Hiermee voorkom je dat je nog afbetaald voor een auto die je al niet meer in je bezit hebt.
  3. De persoonlijke lening/ autolening is aan te vragen tegen de laagste rente. 
  4. Je ontvangt het bedrag dat je besluit te lenen volledig en direct op je rekening. Op deze manier is het mogelijk de auto in een keer af te betalen en is de auto wettelijk gezien van jou. 
  5. Je start direct met het opbouwen van schadevrije jaren. 
  6. Je auto kan niet in beslag worden genomen, wanneer je niet op tijd kunt aflossen. In tegenstelling tot de dealer is het bij kredietverstrekker mogelijk om om uitstel te vragen.

Het alternatief, geld lenen via de dealer, klinkt aantrekkelijk omdat je in het eerste jaar nog niet zoveel afbetaald. Maar uiteindelijk zal je toch het volledige bedrag terug moeten betalen. Wanneer je een vlugge berekening maakt, zal je zien dat het lenen via de dealer duurder is dan geld lenen via een kredietverstrekker. Dit komt doordat de rentes vaak hoger liggen en extra aflossen beboet wordt. Ook willen we je ervoor waarschuwen dat een auto pas van jou is, wanneer je de volledige lening van de dealer hebt afgelost. Kan je een paar maanden niet op tijd aflossen? Dan loop je het gevaar dat jouw auto wordt ingevorderd.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een auto?

Wist je dat 31% van de leningen wordt aangevraagd voor het financieren van een auto? Dit onderzocht de Nibud. Dat laat zien dat er behoorlijk wat Nederlanders zijn die dit als beste optie beschouwen.

Hoeveel je precies kunt lenen voor de aanschaf van een auto hangt af van een aantal factoren:

  • Wat is je inkomstenbron?
  • Wat is je netto maandinkomen?
  • Wat zijn je woonlasten (per maand)?
  • Wat is je woonsituatie?
  • Heb je andere lopende leningen?
  • Wat is je burgerlijke staat?
  • Heb je kinderen onder de 21 jaar?

Aan de hand van het antwoord op deze vragen, zal een kredietverstrekker jou kunnen vertellen hoeveel je kunt lenen voor een auto. Het gemiddelde wat men besluit te lenen voor een auto,ligt op een bedrag van 13.500 euro. 

Hoeveel kost een autolening?

Hoeveel kost een autolening precies? Deze kosten en de bijbehorende rente zijn afhankelijk van het type lening dat je kiest. Op dit moment ben je het goedkoopst uit wanneer je een persoonlijke lening kiest, van deze lening is de rente het laagst. De rente staat de gehele looptijd vast. Ook de looptijd, dus het aantal jaren waarin je aflost, staat vast.

Houd, wanneer je geld leent voor je auto, naast de lage rentestanden ook de voorwaarden in de gaten. Deze kunnen wel degelijk verschillen per kredietverstrekker. Als laatste willen we deoverlijdensverzekering noemen, waar je soms toe verplicht wordt om af te sluiten.

Veel kredietverstrekkers houden rekening met het ‘risk based pricing’ -principe. Dit betekent dat ze er rekening mee houden in welke risicogroep je valt. Ben je nog jong, heb je een huurwoning en geen vast inkomen? Dan zal je minder kunnen lenen of tegen een hoger tarief dan wanneer je wat ouder bent, een koopwoning en een stabiel inkomen hebt.

 “Verstandig en goedkoop geld lenen voor je auto? Kies de persoonlijke lening. Vergelijk online kredietverstrekkers op voorwaarden en rentes.”

Verstandig geld lenen voor een auto

We willen je een aantal tips geven waarmee jij verstandig geld kunt lenen voor een auto. En daarmee ook direct goedkoop geld leent.

  1. Zorg ervoor dat de looptijd van de lening korter is dan de levensduur van de auto. Oftewel, reken uit dat je de lening volledig hebt afbetaald voordat je jouw auto niet meer kunt rijden, moet verkopen of deze afgeschreven is.
  2. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar en daarmee ook de verschillende rentes in de vorm van een opmaat gemaakte offerte. Het is verstandig om direct een offerte op te vragen, zodat je weet hoeveel jij in jouw situatie kunt lenen tegen welk bedrag. Hiermee voorkom je dat je appels met peren gaat vergelijken.
  3. Check even of je verplicht wordt extra’s zoals een overlijdensverzekering af te sluiten. Of dat deze misschien al in de kosten meegerekend worden.
  4. Wie weet wil je extra aflossen. Controleer of je dit boetevrij mag doen, of dat hier onverwachte kosten aan verbonden zijn.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment