Wat is een flitskrediet?

op basis van 0 beoordelingen

Een flitskrediet wordt ook wel een minilening genoemd. Ook niet gek, want deze flitskredieten zijn bedoeld om op korte termijn een klein bedrag te lenen. Het gaat om een bedrag van minimaal…

Een flitskrediet wordt ook wel een minilening genoemd. Ook niet gek, want deze flitskredieten zijn bedoeld om op korte termijn een klein bedrag te lenen. Het gaat om een bedrag van minimaal 100 euro tot een maximum van 1800 euro.

Hoe werkt dit dan? Online kan jij flitskrediet aanvragen. Een lening aanvragen is vrij eenvoudig, maar je dient wel een paar documenten aan te leveren. Denk hierbij onder andere aan een identiteitsbewijs. De leningen hebben een korte looptijd, vaak van slechts één of hooguit twee maanden. Dit komt natuurlijk omdat het om kleine leningen gaat.

Waar kan ik een flitskrediet aanvragen?

Een minilening aanvragen? Anno nu is er slechts één platform waar jij terecht kan om een paar honderd euro te lenen: namelijk Saldodipje. Vroeger had je wel een aantal aanbieders, maar deze zijn op één na dus allemaal afgehaakt. Hier kan je al vanaf 100 euro een persoonlijke lening afsluiten.

Je hebt niet te maken met hoge extra kosten als je wilt lenen. Is het flitskrediet afgesloten? Dan betaal je hier een maximum, jaarlijks kostenpercentage van 14% over.

Voor wie is een flitskrediet?

twee mensen die samen een flitskrediet aanvragen

Hoe weet je dan of een kleine lening iets voor jou kan zijn? Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken gehad met (kleine) financiële problemen. Dit is dan ook echt een oplossing voor korte termijn. Misschien heb jij geen vast inkomen en kom je net wat geld tekort om bijvoorbeeld de huur van te betalen.

Dan kan je zo’n minilening of flitslening prima gebruiken. Je moet uiteraard wel op tijd terugbetalen, dus maak voor jezelf de afweging of jou dit ook in de korte looptijd gaat lukken. Heb jij al schulden? Dan kan dit ook bij een laag leenbedrag voor moeilijkheden zorgen. Zorg dat je dit wel aangeeft wanneer je een lening af wil sluiten, hoe klein dan ook.

Welke gegevens heb ik nodig om een minilening aan te vragen?

Flitskredieten kan je dus alleen aanvragen bij verstrekker Saldodipje. Hieronder hebben wij de eisen voor het afsluiten van een lening op een rijtje gezet.

 • Een geldige ID-kaart of paspoort (ook buitenlandse ID-documenten worden geaccepteerd)
 • Je arbeidssituatie (fulltime, parttime)
 • Je bruto maandinkomen (het bedrag dat je verdient vóór belastingen)
 • Je maandelijks terugkerende uitgaven (kosten aan aflossingen van andere leningen)
 • Je startdatum van het dienstverband
 • Je IBAN
 • Je bankkaart en e-dentifier

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €600 tot €1000 lenen
 • Looptijd van 45 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Pluslening

 • Group 16 €1100 tot €1800 lenen
 • Looptijd van 62 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur
Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Waaraan moet de garant voldoen?

Soms heb je een garantsteller nodig als je wil lenen. Deze staat garant wanneer jij het geleende geld niet op tijd kan terugbetalen. Om financieel garant te kunnen staan, moet je een duurzaam én voldoende inkomen hebben. Dit wil zeggen minstens 100% minimumloon bruto-inkomen, exclusief vakantiegeld.

Hoe lang duurt het voordat het geld op mijn rekening staat?

Wanneer jij bij Saldodipje een lening afsluit heb jij het geld (na goedkeuring) binnen 24 uur op jouw rekening staan. Heb jij snel geld nodig? Dan kan dit wel eens een goede optie zijn. Maar let wel: de kredietverstrekker verwacht dat jij een dergelijke lening wel op tijd kan terugbetalen.

Veelgestelde vragen

Saldodipje is de enige betrouwbare aanbieder van minileningen in Nederland. Vanuit de autoriteit financiële markten wordt Saldodipje niet gecontroleerd. Dit omdat de Wet financieel toezicht alleen controleert bij een minimale looptijd van 3 maand.

Wanneer jij geld wil lenen voor meer dan 250 euro met een looptijd van meer dan één maand wordt er een BKR toetsing uitgevoerd. Aan de hand van deze toetsing wordt gekeken of jij geld kan lenen met een BKR registratie.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
 • Gratis & up-to-date advies
 • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
0 reacties

Submit a comment