Geld lenen met een tijdelijk contract

based on 0 reviews

Direct geld lenen met een tijdelijk contract is, ondanks de forse toename van het aantal tijdelijke contracten, nog altijd vele malen lastiger dan het geld lenen met een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Wel is het zo dat het langzaam maar zeker wel iets beter begint te worden. Zo zijn er banken die ook bij een tijdelijk dienstverband het inkomen volledig mee kunnen nemen. U moet dan wel aan een aantal aanvullende voorwaarden voldoen. Geld lenen met een tijdelijk contract wordt de laatste jaren steeds eenvoudiger.

contract met een onregelmatige lijn
|

Geld lenen met een tijdelijk contract voor een jaar of halfjaar

Als u een tijdelijk dienstverband heeft voor een jaar of voor een halfjaar dan kan het mogelijk zijn om geld te lenen. Het inkomen wordt bij de meeste banken, of in de meeste situaties voor 70% meegenomen. Er bestaat echter ook een uitzondering hierop. Geld lenen met een tijdelijk contract kan heel goed als u een koopwoning heeft, en boven de 30 jaar bent. Uw inkomen wordt dan, net als bij een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, volledig meegenomen.
Het is dan zelfs nog mogelijk om in aanmerking te komen voor een geldlening tegen de allerlaagste rente. Bent u nog jonger dan 30 jaar? Of heeft u geen koopwoning? Dan nemen de banken uw inkomen voor slechts 70% mee. Dit kan betekenen dat geld lenen voor u helaas niet bij de reguliere banken mogelijk is.

Geld lenen als uitzendkracht

Als u een uitzendovereenkomst heeft is de mogelijkheid van geld lenen met een tijdelijk contract sterk afhankelijk van de fase waar u in zit. Heeft u bijvoorbeeld een fase a uitzendovereenkomst, dan zal geld lenen helaas niet mogelijk zijn.
Een Fase B overeenkomst wordt weer gezien als een “regulier contract bepaalde tijd” uw inkomen wordt dan dus net zo beoordeeld als bij een jaarcontract of een halfjaar contract.
Fase C is de laatste fase bij de uitzendovereenkomst. U bent dan vast in dienst bij het uitzendbureau. Dit wordt door de banken ook beoordeeld als een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Uw inkomen wordt dan volledig meegenomen, de kans dat u een lening kunt gaan afsluiten is dan ook veel groter dan bij fase A of een fase B overeenkomst.

Voorwaarden van geld lenen met een tijdelijk contract

Er zijn bij het geld lenen met een tijdelijk contract een aantal voorwaarden die bepalen hoeveel je kunt lenen zonder vast contract:

  1. Heeft u een tijdelijk contract en is uw proeftijd voorbij? Met een intentieverklaring telt de bank uw inkomen voor 100% mee. Zonder intentieverklaring telt de bank slechts 70% van uw inkomen mee om te bepalen hoeveel u kunt lenen.
  2. Bij een 0-uren contract telt de bank 70% van uw inkomen mee. U moet loonstroken van de afgelopen 12 maanden laten zien om dit te bewijzen.
  3. Bij een 0-uren contract zonder aaneengesloten loonstroken telt uw inkomen niet mee, en kunt u geen lening krijgen.

3 tips voor geld lenen met tijdelijk contract

Om jou te helpen met het verantwoord lenen met een tijdelijk contract hebben we 3 tips gezocht.

Tip 1

Heb je het geld wel echt nodig? Het is verantwoordelijker om gewoon voor het geld te sparen. Met een tijdelijk contract kan je het beste alleen lenen als je het echt nodig hebt of als investeren. Denk hierbij aan zonnepanelen of een warmtepomp.

Tip 2

Bereken vooraf hoeveel geld je kan lenen. Zo heb je een simpel beeld van de looptijd, rente en leenbedrag. Op deze manier kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Tip 3

Los zo mogelijk altijd eerder af. Heb je onverwachts meer geld over door bijvoorbeeld loonsverhoging of een erfenis? Los dan met dit geld af.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment