Persoonlijke lening naast hypotheek

based on 0 reviews

Kan je een persoonlijke lening afsluiten naast je hypotheek? Ja, dat is zeker mogelijk. Het is wel belangrijk dat je voldoende financiële ruimte hebt om naast je hypotheek nog een andere lening af te lossen, en er gelden ook nog andere voorwaarden waaraan je moet voldoen. In dit artikel lees je alles over het afsluiten van een persoonlijke lening naast je hypotheek.

een huis met een raam
|

Voorwaarden geld lenen naast hypotheek

Wil je naast je hypotheek een persoonlijke lening afsluiten? In principe kan dit gewoon, maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Er wordt gekeken naar:

  • Inkomen
  • Woonlasten
  • Andere leningen of betaalverplichtingen

Zo kan een kredietverstrekker inschatten wat het risico is om de lening te verstrekken en vaststellen of het financieel verantwoord is.

Kredietverstrekkers zijn daarnaast verplicht om bij officiële leningen en kredieten een BKR-toetsing uit te voeren. Zo wordt gekeken of je lopende leningen of andere schulden hebt en altijd netjes aan je betaalverplichtingen hebt voldaan. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan heeft dit een negatieve invloed op je aanvraag. Afhankelijk van de kredietverstrekker kan je geen lening krijgen of minder geld lenen.

Waarom persoonlijke lening naast hypotheek?

Er zijn verschillende redenen om een persoonlijke lening naast een hypotheek af te sluiten. De drie meest voorkomende redenen om geld te lenen naast je hypotheek zijn:

  • Je koopt een woning, maar hebt geen eigen geld om de bijkomende kosten te financieren.
  • Je wilt geld lenen voor de verbouwing of verduurzaming van je woning.
  • Je hebt extra geld nodig voor een (grote) uitgave die niets te maken heeft met je woning.

Extra kosten financieren bij aankoop woning

Een persoonlijke lening is een uitkomst als je een woning wilt kopen, maar niet voldoende geld hebt voor de bijkomende kosten. Als je een woning gaat kopen, komen hier extra kosten bij kijken. Waar je in het verleden deze bijkomende kosten nog kon meefinancieren in je hypotheek, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk.

Een hypotheek bedraagt maximaal 100% van de woningwaarde en extra kosten zoals notaris- en taxatiekosten kun je niet meer bij de hypotheek onderbrengen. Om deze bijkomende kosten te financieren, heb je eigen geld nodig. Hier kun je spaargeld voor gebruiken, maar wat als je niet genoeg spaargeld hebt? Dan kan geld lenen een uitkomst zijn.

Verbouwing van de woning

Wil je je woning verbouwen of verduurzamen? Naast het financieren van een verbouwing met spaargeld, zijn er grofweg twee andere mogelijkheden. Je kunt geld lenen met een persoonlijke lening of je bestaande hypotheek verhogen.

Bij de ene situatie is een persoonlijke lening de meest verstandige keuze, in andere situaties is je hypotheek verhogen de beste optie. Welke van de twee opties het meest interessant is voor jou, hangt af van je situatie en de verbouwing die je voor ogen hebt. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel: persoonlijke lening of hypotheek verhogen.

Persoonlijke lening naast hypotheek voor andere grote uitgave

Een extra lening naast je hypotheek kan ook een optie zijn als je een andere grote uitgave wilt doen die niets met je woning te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto, camper of caravan. Als je niet genoeg spaargeld hebt om deze uitgave te doen, kan een persoonlijke lening voldoende financiële ruimte bieden. Let wel op dat je alleen een lening afsluit als dit financieel verantwoord is en je in staat bent de lening af te lossen binnen de looptijd.

Hypotheek afsluiten naast persoonlijke lening

Tot nu toe hebben we gekeken naar de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten naast een hypotheek. Maar wat als je al een persoonlijke lening hebt, maar een hypotheek wilt afsluiten?

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er altijd gekeken naar lopende (persoonlijke) leningen en schulden. Een persoonlijke lening of ander consumptief krediet heeft invloed op hoeveel je maximaal kunt lenen. Het hebben van een persoonlijke lening betekent niet dat je geen hypotheek kunt krijgen, maar het zorgt er dus wel voor dat je maximale hypotheekbedrag lager uitvalt. Voor een uitgebreide uitleg kun je het beste dit artikel lezen over de invloed van leningen op een hypotheek.

Woning kopen? Eerst hypotheek, dan persoonlijke lening

Ga je een hypotheek afsluiten voor de aankoop van een woning en wil je daarnaast ook een persoonlijke lening afsluiten? Zorg dan dat je eerst de hypotheek afsluit en daarna pas een persoonlijke lening aanvraagt. Een persoonlijke lening of ander consumptief krediet heeft namelijk invloed op de hoogte van je maximale hypotheekbedrag.

Persoonlijke lening naast hypotheek: vind de beste deal

Wil je een persoonlijke lening naast je hypotheek afsluiten en wil je weten hoe je de beste lening vindt voor jouw situatie en wensen? Laat je goed adviseren en vergelijk meerdere leningen en kredietverstrekkers met elkaar. Bij DirectGeld-lenen.nl vind je alles wat je moet weten over persoonlijke leningen en je vergelijkt daarna eenvoudig beschikbare deals met elkaar. Zo zie je eenvoudig welke lening het beste bij je past.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment