WOZ krediet: lening met huis als onderpand

based on 0 reviews

Ben je op zoek naar een voordelige lening met je huis als onderpand? Overweeg dan een WOZ krediet. Bij Directgeld-lenen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een WOZ krediet. Lees verder om te ontdekken wat een WOZ krediet is, wanneer het geschikt is voor jou, en waar je op moet letten bij het afsluiten van deze lening.

2 stapels munten
|

Wat is een WOZ-krediet?

Een WOZ-krediet, ook bekend als lening met je huis als onderpand, is een aantrekkelijke leenvorm voor huiseigenaren. Andere benamingen voor dit krediet zijn ook wel woonkrediet, woonhuis krediet of eigen huis krediet.

Het WOZ-krediet is een lening waarbij je de WOZ-waarde van je huis gebruikt als extra zekerheid voor de geldverstrekker. Hierdoor kun je vaak profiteren van een lagere rente in vergelijking met andere leningen. Het verschil met een (tweede) hypotheek is dat je bij een WOZ-krediet geen afsluit-, taxatie- of notariskosten betaalt, wat flink kan schelen in de kosten.

Voordelen van WOZ-krediet

  • Beschikbaar als doorlopend krediet of persoonlijke lening
  • Lagere rente dan bij andere leningen of kredieten
  • Geen notaris- of taxatiekosten
  • Geen afsluitkosten
  • Boetevrij aflossen mogelijk

Wanneer kies je voor een WOZ-krediet?

Een WOZ-krediet is een geschikte optie als je huis overwaarde heeft, wat betekent dat de WOZ-waarde hoger is dan de hypotheek. Deze overwaarde van je koopwoning fungeert als onderpand voor de lening, waardoor de geldverstrekker meer zekerheid heeft en jij profiteert van een voordelige rente. Als je geen eigen woning hebt, is een WOZ-krediet helaas geen optie voor jou. In dat geval is het raadzaam om naar een persoonlijke lening te kijken.

Je kunt een WOZ-krediet gebruiken voor je woning, maar ook voor andere financiële doeleinden zoals de aanschaf van een nieuwe auto.

Verschillende vormen van WOZ-krediet

Een WOZ-krediet is bekend in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Kies je voor een persoonlijke lening, dan wordt er ook wel gesproken over de WOZ-lening.

WOZ-krediet vergelijkbaar met doorlopend krediet

Het WOZ krediet is traditioneel gezien een doorlopend krediet, maar kan dus ook verstrekt worden in de vorm van een (WOZ-)lening. Kies je voor een krediet, dan heeft dit veel overeenkomsten met een doorlopend krediet. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet kun je flexibel geld opnemen en aflossen. Dit betekent dat je afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen.

Rente betaal je over het opgenomen bedrag. Het WOZ-krediet heeft een variabele rente, wat betekent dat de daadwerkelijke rente gedurende de looptijd kan veranderen.

WOZ-lening vergelijkbaar met persoonlijke lening

Steeds populairder wordt de WOZ-lening. Deze leenvorm lijkt in principe op een persoonlijke lening, met een aantal belangrijke verschillen: je moet aan extra voorwaarden voldoen, maar ontvangt vervolgens korting op de rente.

De WOZ-lening biedt meer zekerheid dan het WOZ-doorlopend krediet. Je spreekt een vaste rente af, een vaste looptijd en de maandelijkse aflossing is duidelijk. Na de afgesproken looptijd ben je volledig schuldenvrij. Ook bij deze leenvorm kun je boetevrij aflossen. Wil je geld lenen en weet je hoeveel je nodig hebt? Dan geeft een WOZ-lening meer financiële zekerheid dan een WOZ-krediet.

Een extra voordeel van een WOZ-lening ten opzichte van een WOZ-krediet: als je het geld gebruikt voor woningverbetering, dan is de rente van de lening aftrekbaar in box 1 bij je aangifte inkomstenbelasting.

WOZ-krediet afsluiten: wat heb je nodig?

Net als bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening, zijn kredietverstrekkers op zoek naar zekerheid dat je aan je financiële verplichtingen kunt voldoen. Daarom vragen ze naar je financiële situatie en om persoonlijke gegevens. Zaken zoals inkomen, dienstverband, schulden, betalingsverplichtingen, gezinssamenstelling en woonsituatie zijn bijvoorbeeld nodig voor het opstellen van je risicoprofiel. Naast deze algemene voorwaarden geldt ook nog een extra voorwaarde om een WOZ-krediet of WOZ-lening te krijgen: je bent een huiseigenaar.

Vergelijken van WOZ-kredieten

Een WOZ-krediet biedt huiseigenaren een interessante financieringsmogelijkheid met gunstige voorwaarden. Het is een manier om je financiële doelen te bereiken met je huis als waardevol onderpand. Wil je meer informatie over het WOZ-krediet en ontdekken welke mogelijkheden het voor jou biedt? Of wil je kijken naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening of ander consumptief krediet?

Ons advies is om altijd je mogelijkheden te vergelijken en dat is hier niet anders. Leg verschillende WOZ-kredieten naast reguliere persoonlijke leningen, vergelijk ze qua rente en andere voorwaarden, en bepaal welke optie het beste bij jou past.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen

  • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
  • Gratis & up-to-date advies
  • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht

Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment