Hoelang duurt lening aanvragen en goedkeuring?

op basis van 0 beoordelingen

Wil je geld lenen en heb je een lening aangevraagd? Dan ben je vast benieuwd hoelang het duurt voordat je aanvraag goedgekeurd wordt of hoeveel tijd het kost voordat het geld op je rekening staat. Geen zorgen, we nemen je stap voor stap mee in het proces van geld lenen met een persoonlijke lening, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

persoon met een klok
|

Zo werkt een aanvraag bij persoonlijke lening

 1. Mogelijkheden vergelijken
 2. Vrijblijvende offerte voor lening aanvragen
 3. Kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag
 4. Na goedkeuring ontvang je een vrijblijvende offerte
 5. Offerte controleren
 6. Akkoord geven op offerte
 7. Uitbetaling van de lening

Hoelang duurt vrijblijvende offerte aanvragen?

De eerste stap van een persoonlijke lening aanvragen is een vergelijking van de mogelijkheden. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat je precies zoekt. Zet op papier waar je naar op zoek bent en ga vervolgens op zoek naar geschikte kredietverstrekkers. Door verschillende leningen te vergelijken, zorg je ervoor dat je de lening en kredietverstrekker vindt die het beste bij je past. Kijk hierbij goed welke lening past bij je leendoel én je persoonlijke situatie. Zodra je de juiste lening hebt gekozen, vraag je eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Benodigde documenten en informatie aanleveren

Tijdens je aanvraag heb je een aantal documenten nodig. Denk aan een kopie van je legitimatiebewijs, loonstroken en een bankafschrift. Wil je de aanvraag zo snel mogelijk doen? Zorg dan dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt.

Heb je alles bij de hand, dan kan je de aanvraag al in een paar minuten invullen en versturen.

Hoelang duurt de beoordeling van de aanvraag?

Voordat de aanvraag definitief is goedgekeurd, wordt deze eerst beoordeeld door de financier. De kredietverstrekker kijkt naar een aantal zaken, zoals je financiële situatie en eventuele BKR-registraties. De snelheid van goedkeuring hangt voornamelijk af van hoe snel je deze documenten aanlevert.

Deze beoordeling duurt meestal slechts één werkdag en na goedkeuring ontvang je een vrijblijvende offerte. Het is belangrijk om deze offerte nauwkeurig te controleren, omdat deze kan afwijken van je oorspronkelijke aanvraag. Neem de tijd om de offerte te lezen en te vergelijken met je aanvraag voordat je akkoord gaat.

Wanneer krijg je een lening uitbetaald?

Onderteken je de offerte en zijn alle documenten compleet en goedgekeurd? Dan is de lening officieel afgesloten. Het geld staat meestal de volgende werkdag al op je rekening. Soms wordt het geld zelfs dezelfde dag nog overgemaakt, bijvoorbeeld omdat je gegevens al bekend zijn bij de kredietverstrekker.

Lening aanvragen: hoelang duurt dit hele proces?

Hoeveel tijd zit er gemiddeld tussen het aanvragen van de lening en het moment dat het geld op je rekening staat? Dit verschilt per situatie en kredietverstrekker, maar in de meeste gevallen zitten er slechts enkele (werk)dagen tussen:

 • Leningen vergelijken en de offerte aanvragen: kan binnen één werkdag.
 • Ontvangen offerte doornemen: hoelang dit duurt, bepaal je zelf. Maar dit kan ook heel snel gebeuren.
 • Beoordeling aanvraag: kan ook binnen één werkdag.
 • Geld op je rekening: het geld kan binnen een werkdag op je rekening gestort worden.

Als je snel reageert op de offerte en alle gevraagde documenten op tijd indient, kan het hele proces in een aantal werkdagen zijn afgerond. Zoals eerder aangegeven, kan dit uiteraard per aanvraag en kredietverstrekker verschillen.

Eenvoudig en snel lening aanvragen

Het aanvragen van een lening gaat tegenwoordig eenvoudig en snel, vooral als je dit online doet. In de meeste gevallen duurt het hele aanvraagproces van een persoonlijke lening slechts een aantal werkdagen, als alles soepel verloopt. Snel geld lenen is zeker mogelijk, maar zorg er altijd voor dat je goed geïnformeerd bent en de tijd neemt om alles door te nemen. Zo voorkom je verrassingen of financiële problemen. Directgeld-lenen.nl kan je hierbij helpen. Laat je goed informeren en vergelijk leningen om de beste deal te vinden.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
 • Gratis & up-to-date advies
 • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
Mike van den Broek portret
Over Mike van den Broek

Mike is eigenaar van de website Directgeld-lenen.nl en helpt sinds 2018 de website bezoeker een zelf overwogen en bewuste keus te maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Inmiddels is Mike bezig zijn Wft Basis en Consumptief Krediet papieren te behalen.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

In 5 stappen een lening aanvragen
een euro biljet

In 5 stappen een lening aanvragen

Makkelijk geld lenen
een hand die geschud wordt

Makkelijk geld lenen

Consumptief krediet
biljet

Consumptief krediet

Mike van den Broek portret Mike van den Broek

Ook interessant

Kan je geld lenen met uitkering?
een document met een check

Kan je geld lenen met uitkering?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Kan je als Nederlander geld lenen in België?
een vlag niet ingewikkeld

Kan je als Nederlander geld lenen in België?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Kan je als Nederlander geld lenen in Duitsland?
een vlag

Kan je als Nederlander geld lenen in Duitsland?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
0 reacties

Submit a comment

Naar boven