Geld lenen voor een vakantie

based on 0 reviews

Ben je toe aan een welverdiende vakantie? Zodat je daarna weer kunt knallen op je werk. Of wil je dit jaar eindelijk die droomreis maken, voordat het er niet meer van komt? Wanneer je zelf niet voldoende financiële middelen hebt, is lenen tegen een lage rente een goede optie. Sluit een verantwoorde lening af tegen een mooi rentetarief en voor je het weet zit jij zorgeloos met je voetjes in het warme zand.

een vliegtuig
|

Lenen zodat je op vakantie kunt

Het lenen van geld wordt steeds populairder en meer geaccepteerd. Zo lenen we voor de aanschaf van een andere auto, of voor de verbouwing van ons huis. Toch wordt er nog niet veel gesproken over geld lenen voor een vakantie. Zou er nog een soort taboe op liggen? Geld lenen voor een vakantie kan juist een slimme zet zijn. Heb je op dit moment nog geen vakantiegeld ontvangen, maar zie je een mooie last minute deal voorbij komen, dan is het juist voordelig om geld te lenen en deze vakantie te boeken. Wanneer je het vakantiegeld hebt ontvangen, kan je met dat geld de lening weer aflossen. Ook kan je door tijdelijk geld te lenen op tijd boeken en de vroegboekkorting meepakken. Je bent dan in ieder geval verzekerd van een mooie plekje tijdens het hoogseizoen, op jouw favoriete camping.

Vakantielening

De vakantielening, ook wel persoonlijke lening genoemd, biedt meer zekerheid. Doordat je precies weet waar je aan toe bent voordat je de lening afsluit. Het rentepercentage staat vast en kan niet hoger of lager worden in de tijd dat jij de lening aflost. Ook de looptijd wordt van te voren vast gezet. Zo weet je precies wanneer je de lening volledig hebt afbetaald. Op deze manier is het bedrag dat je maandelijks aflost precies te berekenen, de rente en het deel dat je per maand aflost zijn van te voren bekend.

Kiezen voor een vakantielening biedt meer zekerheid dan kiezen voor een vakantiekrediet. Doordat de looptijd, het rentepercentage en het bedrag dat je per maand aflost van te voren bekend zijn. Dit stelt je in de mogelijkheid om voordat je de lening afsluit uit te rekenen of je dit bedrag per maand kunt missen, of dat de lening misschien te hoog is. In dat geval kan je beter een minder hoge lening afsluiten, zodat je geen betalingsachterstand oploopt.

Vakantie-minilening

De vakantie-minilening kennen we ook onder de naam minilening of flitskrediet. Kan je bij de bank geen persoonlijke lening afsluiten, dan maak je wellicht wel kans op een minilening. Deze lening is namelijk ook aan te vragen wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, geen loonstrook kunt tonen of geen vast contract hebt.

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Ook al heb je op dit moment geen vast contract om de bank te tonen, heb je misschien wel vette plannen om te gaan backpacken. Het afsluiten van een vakantie-minilening is dan het overwegen waard. Je leent een bedrag tot 1500 euro, dat je in korte tijd ook weer af moet lossen. Het rentepercentage waartegen je leent is helaas wel wat hoger dan bij de persoonlijke lening, maar zal nooit hoger dan 14% worden. Dat is bij de Nederlandse wet zo bepaald. Een groot voordeel aan de minilening is dat het aanvragen gemakkelijk online gedaan kan worden, zonder dat er om allerlei papierwerk en documenten wordt gevraagd. Hiermee bespaar je een hoop tijd. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, kan je het geld dezelfde dag nog op je rekening verwachten.

Wat is de beste lening voor je vakantie?

Welke lening kan je nu het beste afsluiten wanneer je op vakantie gaat? Dat is voor iedereen persoonlijk te bepalen. Wel geven we je adviezen, welke lening het beste bij welk type reiziger past.

Verantwoorde reiziger

Misschien zie jij jezelf meer als een verantwoorde reiziger. Plan je graag van te voren je reis en bereken je daarbij precies hoeveel alles gaat kosten, om vervolgens te kijken hoeveel je kwijt zal zijn aan dit tripje? Dan past een persoonlijke lening het beste bij jou. Je leent een bepaald bedrag, wat je direct en volledig op je rekening krijgt. Vervolgens los je elke maand een vast bedrag af. Bestaand uit een deel aflossing en rente. Ook de rente is vast en zal dus niet wijzigen in de tijd dat je de lening aflost. En voordat je de lening afsluit, weet jij al wanneer je de lening ook weer keurig afgelost zal hebben.

Maar ook wanneer je juist iemand bent die van zichzelf niet alles precies op een rijtje heeft, kan de persoonlijke lening een extra stukje structuur bieden. De looptijd is bij deze vorm van lenen van te voren bekend en hier kan je niet meer van afwijken. Een mooie stok achter de deur om op tijd te betalen.

Vakantieliefhebber

Misschien heb je op dit moment geen vast contract dat je kunt tonen aan de bank en wordt daarom jouw aanvraag voor een persoonlijke lening afgewezen. Of heb je nog een negatieve BKR-registratie op je naam staan en wordt het aanvragen van een lening daarom erg lastig. Het zal niets veranderen aan het feit dat ook jij er graag even tussenuit wil. Je houdt er nou eenmaal van om op vakantie te gaan en dat zal niet zomaar veranderen. Wellicht dat een minilening dan het beste bij jou past. Je leent een bedrag van maximaal 1500 euro en bent in staat om dit in de komende maanden weer af te lossen. Het aanvragen zal heel eenvoudig gaan en is zelf online te regelen.

Let er wel op dat de rentepercentages hoger liggen dan bij een persoonlijke lening. Het is daarom verstandig om voordat je de lening afsluit te bereken hoeveel je in totaal, inclusief rente, af zal moeten lossen. Gaat dat je lukken binnen de looptijd van een paar maanden? Dan kan je de lening afsluiten en vlug die lekkere vakantie boeken.

Geld lenen voor vakantie: 3 tips

Geld lenen voor de vakantie kan handig zijn, maar het blijft wel interessant hoe je vervolgens op deze lening kunt besparen. Geld besparen op je vakantielening is makkelijker dan je denkt. Wij geven je 3 handige tips.

1. Kies de juiste leenvorm

Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen in de verschillende leenvormen die er zijn en vervolgens de leenvorm te kiezen die het beste bij jou past. Je hebt hierboven alle informatie staan om tot een goede beslissing te komen.

2. Bepaal de looptijd

Kies je een persoonlijke lening dan bepaal je vooraf de looptijd. Binnen die looptijd zal je de lening af moeten lossen. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rentekosten zijn. Maar vervolgens ben je ook langer de rentekosten aan het betalen, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je de looptijd kort houdt. Trap er dus niet in wanneer er lage rentestanden worden getoond voor een lange looptijd en houdt de looptijd zo kort mogelijk om hierop te besparen.

3. Vergelijk leningen online

De meeste mensen zullen direct naar hun eigen bank stappen om daar een lening af te sluiten. Dat mag natuurlijk, daar ben je helemaal vrij in. Maar vergeet niet dat grote banken hogere rentetarieven rekenen dan kleinere, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom online de verschillende kredietverstrekkers met elkaar en kies de lening met de beste voorwaarden en het laagste rentetarief.

Voordelig op vakantie met deze 7 bespaartips!

Voordelig op vakantie en toch maximaal genieten, dat klinkt iedere Nederlander goed in de oren. Waar kan je allemaal op letten en op besparen als je een vakantie boekt? Hoe boek je zo voordelig mogelijk jouw vliegreis en verblijf? Wij zochten dit voor je uit en delen deze adviezen graag met je. De adviezen zijn samengevat in 7 handige bespaartips.

Tip 1: Vroegboekkorting of last minute

Moet je nou vroeg boeken of juist laat? Wanneer ben je het voordeligst uit? Er is geen pasklaar antwoord op die vraag, helaas. Heb je kinderen en ben je aan schoolvakanties gebonden, dan is het voordeliger om vroeg te boeken en zo gebruik te maken van de vroegboekkorting. Naast de korting heb je ook de zekerheid dat je een goede vakantieplek hebt in het drukke hoogseizoen. Ben je flexibeler, dan kan het voordeliger zijn om laat te boeken en te wachten op een interessante last minute deal. Heb je geen specifieke locatie of data in gedachten, dan kies je gewoon de voordeligste optie.

Wil je zelfstandig de vliegtickets boeken? Wacht dan niet te lang. De vliegtickets zullen hoe verder je richting het hoogseizoen komt steeds duurder worden. Er is een vuistregel wanneer het gaat om vliegtickets zo goedkoop mogelijk boeken:

Tip: Vlieg je naar een zakelijke bestemming zoals Washington of New York, boek dan de tickets drie maanden van te voren. Vlieg je naar een klassieke vakantiebestemming zoals Hawaii, boek dan de tickets een maand van te voren.

Tip 2: Handige apps en vergelijkingssites voor vliegtickets

Weet je ruim van te voren waar je naartoe wilt vliegen, dan kan je de app Hopper downloaden. Deze app geeft aan wanneer vliegtickets het goedkoopst zijn. Geeft de app aan dat de prijzen nog zullen dalen, dan klik je op ‘watching’ en ontvang je automatisch een notificatie wanneer de prijs daalt.

Eenmaal de juiste periode gevonden om te vliegen, dan kan je via de volgende websites de vliegtickets vergelijken. Zo ontdek je gemakkelijk bij welke vliegmaatschappij vliegen het goedkoopst is.

Tip 3: Vertraging? Geld terug.

Vlieg je met een Europese luchtvaartmaatschappij dan heb je in bepaalde gevallen recht op een vergoeding bij vertraging, overboeking of annulering van een vlucht.

  • Vertraagde vlucht: Je hebt recht op een compensatie wanneer je vliegt van een Europese luchthaven of terugvliegt naar een Europees land, met een Europese luchtvaartmaatschappij. Een compensatie is dan mogelijk vanaf drie uur vertraging. Bij vertraging van meer dan vijf uur heb je recht op terugbetaling van je ticket (maximaal €600,-).
  • Overboeking: Wanneer je bent geweigerd om in te stappen kan de vergoeding oplopen tot 600 euro per persoon.
  • Annulering: Als de vlucht binnen twee weken voor vertrekdatum nog wordt geannuleerd, heb je recht op een vergoeding. Is er sprake van overmacht dan geldt dit niet.

Tip 4: Incognito zoeken

Vaak stijgen de prijzen als je een paar keer naar een vlucht met een specifieke bestemming hebt gezocht. Dit is te voorkomen door ‘incognito’ te zoeken. Je opent zo’n incognitovenster in Google Chrome of Safari met de sneltoets Command/Control+Shift+N. Voor Firefox of Internet Explorer geldt: Command/Control+Shift+P.

Tip 5: Onverwachte kosten checken

Vergis je niet in de extra kosten die er nog bij kunnen komen wanneer je een vlucht boekt. Wil je zelf je stoel kiezen, dan betaal je daar in bijna alle gevallen voor. En bekijk op Google Maps vast de afstand van het vliegveld tot je vakantiebestemming. Soms is het voordeliger een iets duurdere vlucht te boeken, naar een vliegveld wat vlak bij jouw vakantiebestemming ligt. Zo bespaar je op kosten voor het openbaar vervoer of een taxi.

Tip 6: Interessante hoteldeal, direct boeken

Heb je nu een goede hoteldeal gevonden die eventueel nog te annuleren is, dan is ons advies om direct te boeken. Check goed de voorwaarden, want in sommige gevallen is annuleren mogelijk, maar kost dit geld.

Tip 7: Alternatieve opties

Wanneer je milieubewust op vakantie wilt gaan, is vliegen niet echt ideaal. Vliegen is een enorme belasting voor het milieu. Check daarom ook eens de aanbiedingen van hogesnelheidstreinen. Ook wat hotels betreft zijn er natuurlijk alternatieven. Je kunt ook gaan voor een nette hostel, mooie camping of ingericht appartement.

Bespaartips op een doorlopende reisverzekering

Ben jij iemand die er gedurende het jaar regelmatig even tussenuit wil? Even een weekendje weg, een stedentrip, weekje wintersport en een zomervakantie? Dan zorgt een doorlopende reisverzekering afsluiten ervoor dat je het hele jaar door onbezorgd op reis kunt gaan. Toch is de reisverzekering niet iets waar je veel aan kwijt wil zijn als het om vakantie-uitgaven gaat. Er zijn manieren om te besparen op je reisverzekering. We delen ze graag met je.

Kies uit doorlopend of kortlopend

Ga je per jaar meer dan 21 dagen op vakantie? Dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Naast dat het dan goedkoper is, is het ook veel gemakkelijker om dan een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je hoeft er niet telkens aan te denken en opnieuw een reisverzekering af te sluiten.

Kies uit Europa of werelddekking

Reis je vooral binnen Europa, of verken je het liefst de hele wereld? Voor mensen die vooral binnen de EU reizen is het voordeliger om voor de Europadekking te kiezen. Reis je ook daarbuiten, dan kies je de werelddekking.

Bijzonder activiteiten of langere reisduur

Er zijn ook extra opties die je tijdelijk aan kunt zetten. Ga je bijvoorbeeld risicovolle activiteiten ondernemen zoals snowboarden of andere gevaarlijke sporten beoefenen? Dan is het verstandig om tijdig deze dekking aan te zetten en weer uit te zetten wanneer je veilig en wel terug bent. Ook wanneer je langer op reis gaat dan de maximaal toegestane reisduur, kan je je daar apart voor verzekeren. Zet ook deze extra optie tijdig aan en weer uit als je thuis bent.

Voorkom overlap

Het klinkt logisch dat je je niet dubbel moet verzekering, maar toch doen veel reizigers dit ongemerkt wel. Je reisverzekering dekt je medische kosten in het buitenland die boven Nederlands tarief vallen. De kosten tot het Nederlands tarief dekt je zorgverzekering automatisch. Reis je dus naar een land waar de kosten gelijk zijn aan Nederland, is extra verzekeren niet nodig. En wellicht heb je wel een aanvullende zorgverzekering, die nog meer vergoedt. Dan ben je ook al verzekerd tegen extra hoge medische kosten en is een extra verzekering afsluiten niet nodig.

Vergelijk reisverzekeraars

We kunnen er niet genoeg op wijzen, het belang van vergelijken. In dit geval de verschillende reisverzekeraars met elkaar vergelijken. Wanneer je hebt bepaald wat voor jou de meest passende dekking is, ga je die specifieke dekking bij verschillende verzekeraars opvragen. Zo zie je dat je verschillende premies aantreft. Kies de voordeligste, dat levert weer wat extra vakantiebudget op.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment