Kan je als Nederlander geld lenen in het buitenland?

based on 0 reviews

Als Nederlander geld lenen in het buitenland is vaak niet eenvoudig, en er zijn belangrijke overwegingen te maken. Meestal is geld lenen in het buitenland niet mogelijk, tenzij een van de specifieke situaties gelden waarin je wel in aanmerking komt voor een buitenlandse lening.

een wereldbol
|

Is geld lenen in het buitenland mogelijk?

Wil je als Nederlander een lening afsluiten in België of heb je een lening op het oog in een ander land? In de meeste gevallen kom je als Nederlander niet in aanmerking voor een lening in het buitenland. Er zijn een aantal specifieke situaties waarbij geld lenen bij buitenlandse banken of andere kredietverstrekkers mogelijk is.

Situaties waarin geld lenen buitenland mogelijk is:

  • Als je getrouwd bent met een inwoner van een ander land, kan dit de deuren openen voor leningen bij kredietverstrekkers uit dat land.
  • Als je werk en inkomen hebt in een ander land. Als je inkomsten ontvangt uit een ander land dan waar je staat ingeschreven, kan dit helpen bij het afsluiten van een buitenlandse lening in dat betreffende land.

Naast deze twee situaties zijn er ook internationale kredietverstrekkers die leningen aanbieden aan buitenlanders, inclusief Nederlanders. Deze leningen kunnen echter striktere voorwaarden en tarieven hebben in vergelijking met lokale leningen.

Waarom geld lenen in het buitenland?

Een van de redenen waarom mensen overwegen om geld in het buitenland te lenen, is de aanname dat je in het buitenland profiteert van lagere rentetarieven. Een andere reden om naar buitenlandse leningen te kijken, is een negatieve BKR-registratie in Nederland. Beide redenen zijn gebaseerd op aannames. We leggen dit graag verder aan je uit.

Negatieve BKR-notering

Een lening in het buitenland aanvragen om een negatieve BKR-registratie te omzeilen, lijkt in eerste instantie aantrekkelijk. Buitenlandse kredietverstrekkers hebben meestal geen toegang tot het Nederlandse BKR-systeem en zouden daardoor niet op de hoogte zijn van je eerdere financiële problemen. 

spaarvarkentje op een wereldkaart met geld

Hoewel buitenlandse kredietverstrekkers inderdaad geen toegang hebben tot het Nederlandse BKR, delen ze wel informatie met internationale kredietbureaus. Deze bureaus kunnen informatie uit verschillende landen combineren en Nederlandse kredietverstrekkers kunnen ook internationale informatie raadplegen. Hierdoor kan je negatieve kredietgeschiedenis in Nederland alsnog invloed hebben op je kredietwaardigheid in het buitenland.

Lagere rente bij buitenlandse kredietverstrekkers

Het idee van een lagere rente bij buitenlandse kredietverstrekkers lijkt interessant, maar blijkt niet altijd te kloppen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de rentetarieven in de financiële wereld complex zijn en afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de economische situatie in elk land.

Wanneer mensen denken aan lenen in het buitenland, is het vaak vanwege de veronderstelling dat ze een betere deal kunnen krijgen. In werkelijkheid zijn de rentetarieven bij buitenlandse kredietverstrekkers meestal vergelijkbaar met die in Nederland. Daarnaast wordt over het hoofd gezien dat buitenlandse kredietverstrekkers het risico van leningen aan buitenlanders (vanuit hun oogpunt) hoger inschatten. Dit kan resulteren in striktere eisen en zelfs hogere rentetarieven om dit vermeende risico te dekken.

Veelgestelde vragen

Geld lenen in Duitsland is doorgaans alleen mogelijk onder specifieke omstandigheden. De belangrijkste situaties waarin dit kan gebeuren zijn:

  • Als je in Duitsland woont en een Duits woonadres hebt.
  • Als je werk en inkomen hebt uit Duitsland.
  • Als je als Nederlander getrouwd bent met een Duitse man of vrouw, is het ook mogelijk om geld te lenen in Duitsland. 

Geld lenen in België is als Nederlander slechts mogelijk in twee situaties: 

  • Je bent getrouwd met een Belgische partner.
  • Je hebt werk en inkomen in België.

In alle andere gevallen is als Nederlander geld lenen in België vrijwel onmogelijk.

Mogelijkheden naast geld lenen buitenland

Als je in Nederland geen lening kunt krijgen vanwege een negatieve BKR-registratie, zijn er alternatieven, zoals het overwegen van een onderhandse lening bij vrienden of familie, of het onderzoeken van minileningen. Ook kun je Nederlandse kredietverstrekkers vergelijken om een geschikte lening te vinden zonder de complexiteit van lenen in het buitenland.

Onderhandse lening in plaats van geld lenen buitenlandse bank

Een alternatief voor lenen in het buitenland is het overwegen van een onderhandse lening bij vrienden of familie. Dit kan een verstandige keuze zijn als je wordt geconfronteerd met een negatieve BKR-registratie en moeite hebt om een lening te krijgen via traditionele kanalen. 

Bij een onderhandse lening leen je geld van iemand in je directe omgeving. Het voordeel hiervan is dat er geen BKR-check plaatsvindt. Hierdoor kan je geld lenen met een negatieve registratie. Het is wel essentieel om duidelijke afspraken te maken en een officiële leenovereenkomst op te stellen om misverstanden te voorkomen.

Minilening afsluiten

Een andere optie is de minilening. Minileningen zijn kortlopende leningen met kleine leenbedragen. Ze worden verstrekt zonder een uitgebreide BKR-toetsing en zijn bedoeld om snel geld te lenen. 

Houd bij een flitslening rekening met een hogere rente. Sluit de lening daarnaast alleen af als je kunt voldoen aan het aflossen binnen de kortere looptijd. Door deze korte looptijd is een minilening vooral geschikt als je geld nodig hebt om een kortere periode te overbruggen. 

Geïnteresseerd in een minilening? Zorg dat je de voorwaarden begrijpt voordat je een minilening afsluit. Leen alleen op deze manier als je in staat bent om het leenbedrag inclusief rente op tijd terug te betalen.

Geld lenen in buitenland? Betere opties mogelijk

Geld lenen in het buitenland is over het algemeen niet mogelijk voor Nederlanders. Zelfs als het wel mogelijk zou zijn, blijft het geen verstandige keuze. De veronderstelling dat buitenlandse leningen lagere rentetarieven bieden, is vaak ongegrond. In Nederland kun je leningen vinden met vergelijkbare rentetarieven. Om een lening met de laagste rente en beste voorwaarden te vinden, is vergelijken een verstandige keuze. 

Nederlandse kredietverstrekkers vergelijken

Heb je geen negatieve registratie, maar heb je een andere reden om geld te lenen in het buitenland? Of zoek je een Nederlandse aanbieder die leningen verstrekt aan mensen met een negatieve BKR-notering? Een ander alternatief voor een buitenlandse lening aanvragen, is het vergelijken van Nederlandse kredietverstrekkers.

In Nederland vind je een breed scala aan kredietverstrekkers. Van traditionele grootbanken tot online aanbieders. Bij Directgeld-lenen.nl vind je een aanbod van betrouwbare online kredietverstrekkers. Door de rente en voorwaarden van verschillende Nederlandse kredietverstrekkers zorgvuldig te vergelijken, vind je altijd een lening die aan jouw behoeften voldoet. Het vergelijken van de aanbieders in Nederland is vaak de meest verstandige en voordelige optie om geld te lenen.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment