Hoe kan ik mijn lening verhogen?

op basis van 0 beoordelingen

Wil je je huidige lening tussentijds verhogen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Directgeld-lenen.nl hebben we alle informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. Extra geld lenen kan een slimme zet zijn, of het nu om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat. We laten je zien waarom het verhogen van een bestaande lening interessant is en hoe je op deze manier extra geld leent.

pijl omhoog
|

Waarom tussentijds lening verhogen?

Wat zijn redenen om een bestaande lening te verhogen tijdens de looptijd? De meest voor de hand liggende reden is dat je extra geld nodig hebt en geen nieuwe lening wilt afsluiten. Het verhogen van een lopende lening kan handig zijn voor onverwachte uitgaven, investeringen of andere financiële doelen.

Je huidige lening verhogen kan daarnaast ook zorgen voor betere voorwaarden en zelfs een lagere rente. Zo leen je een extra bedrag en kan je tegelijkertijd slim besparen op de kosten. Meer weten over rentetarieven? Bekijk dan dit artikel: alles over rente

Hoe kan je een bestaande lening verhogen?

Je wilt een bestaande lening verhogen: hoe doe je dit? Hoe je een bestaande lening verhoogt, hangt af van het type lening of krediet. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende leenvormen:

  • Doorlopend krediet verhogen 
  • Persoonlijke lening verhogen

Persoonlijke lening verhogen

Wil je extra geld lenen met een persoonlijke lening? Je kunt een nieuwe persoonlijke lening afsluiten, maar in veel gevallen is het voordeliger om een bestaande lening te verhogen. Een hoger leenbedrag betekent in veel gevallen namelijk een lagere rente.

Persoonlijke lening verhogen: nieuwe lening aanvragen

Het verhogen van een persoonlijke lening betekent in de praktijk dat je een nieuwe lening moet afsluiten. Bij persoonlijke leningen staat alles namelijk van tevoren vast en je kunt de voorwaarden niet meer aanpassen tijdens de looptijd. 

Wil je extra geld lenen met een persoonlijke lening, dan sluit je dus een nieuwe lening af voor een hoger leenbedrag. De huidige lening wordt volledig afgelost met de nieuwe lening. Het bedrag dat overblijft, is het extra geleende bedrag. Omdat boetevrij aflossen mogelijk is bij persoonlijke leningen, is dit een interessante mogelijkheid.

Lening oversluiten en verhogen bij nieuwe kredietverstrekker

Als je je lening wilt verhogen, kan je terecht bij je huidige kredietverstrekker. Bij deze kredietverstrekker sluit je vervolgens een nieuwe lening af. Toch is het verstandiger om eerst rond te kijken. Vergelijken kan namelijk ook bij het verhogen van een lening voordelig uitpakken. Je kiest zelf voor de kredietverstrekker en de lening met de beste voorwaarden. Bij het oversluiten van een lening voor een hoger bedrag profiteer je daarnaast ook vaak van een lagere rente.

Doorlopend krediet verhogen

Waar je persoonlijke leningen niet direct kunt verhogen, is dit wel mogelijk bij een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet (tegenwoordig flexibele lening) geeft de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Zolang je onder het kredietlimiet blijft, kun je onbeperkt opnemen en aflossen. 

Doorlopend krediet oversluiten en verhogen

Als je extra geld nodig hebt, kun je je bestaande kredietlimiet verhogen. Oversluiten is in principe niet nodig. Maar aangezien oversluiten vaak betere voorwaarden biedt, kiezen mensen toch veel voor deze optie.

Wil je een krediet oversluiten tegen de beste voorwaarden? Vergelijk dan verschillende doorlopend kredieten en aanbieders met elkaar en kies voor de beste deal voor jouw situatie.

Belangrijk om op te letten

Wil je je lening oversluiten en verhogen? Maak goed geïnformeerd je keuze, zodat je voordelig en verantwoord geld leent. Bij het verhogen van leningen is het belangrijk om te letten op de volgende zaken:

  • Zorg dat het nieuwe leenbedrag bij je financiële situatie past. Kredietverstrekkers beoordeelt of je de nieuwe maandlasten kan dragen, voordat ze je verzoek goedkeuren. 
  • Daarnaast is het verstandig om te kijken of je huidige kredietverstrekker nog steeds de beste rente biedt. Soms kun je bij een andere kredietverstrekker een betere deal krijgen. Houd er ook rekening mee dat het hogere leenbedrag in veel gevallen tot een lagere rente leidt. Ook dat is de moeite waard om te vergelijken bij meerdere aanbieders.
  • Vergeet ook niet naar de looptijd van de lening te kijken. De looptijd van een lening heeft invloed op je maandelijkse lasten en de totale kosten van de lening. Het meest verantwoord is om te kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die nog bij je financiële situatie passen.

Verantwoord en voordelig geld lenen bij Directgeld-lenen.nl

Wil je een lening verhogen, meerdere leningen samenvoegen of ben je op zoek naar andere informatie over leningen? Bij Directgeld-lenen.nl vind je onafhankelijk advies over geld lenen. Ook vergelijk je bij ons eenvoudig de verschillende aanbieders en mogelijkheden met elkaar. Door te vergelijken, vind je altijd de beste deal voor jouw situatie. Zoek een lening met de gewenste looptijd, vind de aanbieder met de laagste rente en vergelijk de leningen qua andere belangrijke voorwaarden. 

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

  • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
  • Gratis & up-to-date advies
  • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
Mike van den Broek portret
Over Mike van den Broek

Mike is eigenaar van de website Directgeld-lenen.nl en helpt sinds 2018 de website bezoeker een zelf overwogen en bewuste keus te maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Inmiddels is Mike bezig zijn Wft Basis en Consumptief Krediet papieren te behalen.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Wat kost geld lenen?
een bonnetje

Wat kost geld lenen?

Aflossing van lening berekenen
een kaart met een euro teken er op

Aflossing van lening berekenen

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Hoe werkt een lening in box 3?
een stapel biljetten

Hoe werkt een lening in box 3?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek

Ook interessant

Hoelang duurt lening aanvragen en goedkeuring?
persoon met een klok

Hoelang duurt lening aanvragen en goedkeuring?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Leasen of geld lenen?
Een weegschaal

Leasen of geld lenen?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Leennorm van consumptief krediet berekenen
een krant

Leennorm van consumptief krediet berekenen

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
0 reacties

Submit a comment

Naar boven