50 euro lenen zonder BKR toetsing

Een klein bedrag lenen, kan dat eigenlijk zonder BKR toetsing? Het kan best zijn dat jij te maken krijgt met een deuk in je inkomen door een financiële tegenslag. Logisch dat je dan geld wil lenen om wat ademruimte te krijgen. Wij hebben voor je uitgezocht of 50 euro lenen zonder een BKR registratie mogelijk is én we bespreken mogelijke alternatieven. In dit artikel lees je er alles over.

Hoeveel wil je lenen?

Voer een nummer in van 100 tot 1800.

In de volgende stap kan je de lening aanvragen

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Leenbedrag€100
Looptijd30 dagen
Jaarlijkse kostenpercentage (JKP)14,94%
Rentebedrag€‎1,15
BKR toetsingNee
Rente percentages zijn het voor laatst gecontroleerd op 6 maart 2024.

Een minilening aanvragen in 3 stappen

1. Aanvraag

Vraag via de site een lening aan.

2. Uploaden

Upload de benodigde gegevens.

3. Uitbetaling

Ontvang het geld op je rekening!

Kan je 50 euro lenen zonder BKR registratie?

Dus, jij wil 50 euro lenen. Kan dit zonder een BKR registratie of toetsing? Het korte antwoord is: ja en nee. Laten we dit even toelichten. Wanneer jij een lening afsluit moet deze verplicht geregistreerd worden bij het BKR vanaf een bedrag van 250 euro.

Dit bij zowel gigantische bedragen als bij een kleine lening. Snel 50 euro lenen zonder BKR kan dus wél. Dus, als je geld gaat lenen hou er dan rekening mee dat dit geregistreerd wordt vanaf 250 euro. Echter is dit niet mogelijk bij kredietverstrekkers, omdat het minimumbedrag 100 euro is.

Waar 50 euro lenen?

Bij een zakelijke lening zijn er enorm veel kredietverstrekkers om uit te kiezen. Voor een minilening van 50 euro is dit een stuk lastiger. Jij wil snel geld lenen, maar zulke verstrekkers bieden alleen leningen aan vanaf een minimumbedrag van 100 euro. Wat is dan het alternatief?

Lenen bij Saldodipje

50 euro in biljetten

Bij Saldodipje kan je terecht voor een kleine lening. Wil jij snel geld lenen voor een bedrag van 50 euro? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Je kan een minilening aanvragen vanaf 100 euro. De leentermijn is dan echter wel erg flexibel. Zo betaal je binnen 30 dagen weer terug én is het rentebedrag slechts 93 cent. Een goedkope lening dus.

Vaak geldt er een ruime goedkeuring voor een klein bedrag en is de looptijd voor het aflossen ook erg kort. Zo kan jij snel geld ontvangen op je bankrekening of betaalrekening zonder al teveel papierwerk. Een lening kan je online aanvragen maar je kan ook altijd met een verstrekker bellen of langsgaan op kantoor wanneer mogelijk.

Persoonlijke lening afsluiten bij familie of vrienden

Heb jij een minilening nodig? En wil je snel 50 euro lenen zonder BKR toetsing? Vraag dan familie of vrienden of zij wellicht jou 50 euro kunnen lenen. Of dit haalbaar is verschilt uiteraard per persoonlijke situatie, maar het kan een enorme uitkomst bieden.

Je kan afspreken dit inclusief rente te doen. Zorg dat je duidelijke afspraken maakt over wanneer jij het leenbedrag gaat terugbetalen. Bijvoorbeeld wanneer jij je loonstrook weer binnenkrijgt. Wanneer jouw vrienden jou een lening verstrekken vertrouwen ze erop dat jij dit binnen de afgesproken looptijd terugbetaald.

Voorschot salaris

Een andere optie is bij jouw baas vragen om een voorschot van je salaris, als je geld lenen toch nét wat te spannend vindt. Het is natuurlijk wel de vraag of je baas dit voorschot wil overwegen. Je hoeft dan waarschijnlijk ook geen rente te betalen.

Rood staan bij jouw bank

Misschien wil jij geen 50 euro lenen van familie of vrienden. Of je hebt een negatieve BKR registratie bijvoorbeeld. Of een online lening aanvragen is niet mogelijk omdat je niemand kan vinden voor de garantstelling. Wat moet je dan, als je toch 50 euro wil lenen?

De optie is behoorlijk risicovol, maar je kan ook in het rood staan bij jouw bank. Je hebt dan een negatief saldo. Je kan het gewenste bedrag laten afschrijven van jouw rekening door gebruik te maken van bijvoorbeeld PayPal. Of dit verstandig is laten we open. Het kan wel zijn dat dit je uiteindelijk extra geld gaat kosten, omdat de bank hier na een bepaalde periode geld voor gaat vragen.

Achteraf betalen

Tegenwoordig is achteraf betalen immens populair. Dit kan via verschillende aanbieders zoals Riverty en Klarna. Wanneer jij iets wil kopen voor 50 euro en je hier niet het geld voor hebt kan dit een uitkomst zijn. Je kan dit dan online bestellen, en hier achteraf voor betalen. En geen zorgen: je hebt dan ook niet te maken met een negatieve BKR registratie.

Het voelt dan misschien niet alsof je geld leent, maar in de praktijk is dat natuurlijk wel zo. Klarna of Riverty betaalt de rekening vooraf voor jou, en jij dient hun dan terug te betalen. Het is dus eigenlijk lenen, maar dan zonder rente.

Het kan zijn dat je bij deze aanbieders inzicht moet geven in het saldo van jouw rekening. Op basis daarvan wordt bepaald voor welk bedrag jij maximaal achteraf kan betalen. Denk wel goed na over de benodigde tijd die jij nodig hebt om dit weer terug te kunnen betalen. Dit moet vaak binnen 14 dagen namelijk. Toch is het een handig alternatief, in plaats van minileningen afsluiten.

Hoe kan ik 50 euro lenen?

Wil jij 50 euro lenen? Bij kredietverstrekkers is het minimale bedrag dus 100 euro. Als je dit prima vindt, kan je via de website van de kredietverstrekker een simpele aanvraag doen.

Dit doe je als volgt:

  1. Kies het gewenste leenbedrag
  2. Kies vervolgens de looptijd
  3. Upload de vereiste documenten (legitimatiebewijs)
  4. Kies je garantsteller gratis
  5. Verifieer je bankrekening
  6. Verstuur de aanvraag online

Het BKR

Bij het aanvragen van een lening (zowel zakelijk als privé) heb je dus te maken met het BKR (Bureau Krediet Registratie). Deze instantie houdt een overzicht bij van schulden die op jouw naam staan. Dit geldt voor zowel een persoonlijke lening als zakelijke.

Jouw financiële situatie is enorm belangrijk. Misschien niet bij 50 euro lenen, maar wel vanaf een bedrag van 250 euro. Bij het aanvragen van zakelijk krediet of een lening afsluiten wordt er dus ook rekening gehouden met eventuele persoonlijke leningen voor privé-uitgaven, afhankelijk van jouw bedrijfssituatie.

Ook kan er een eventuele BKR toets worden aangevraagd. Een bank of kredietverstrekker zal ook letten op eventuele hypotheken of persoonlijke leningen die je hebt afgesloten (bijvoorbeeld voor het kopen van een huis).

Negatieve BKR registratie

Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om leningen te registreren bij het BKR. Dit geldt niet alleen voor zakelijke leningen, maar ook voor bijvoorbeeld een hypotheek of andere persoonlijke lening. Wanneer jij eerdere leningen niet op tijd hebt terugbetaald wordt dit opgeslagen als een negatieve BKR registratie. Dit kan een toekomstige lening bemoeilijken.

Conclusie

Jij wil 50 euro lenen zonder BKR toetsing. Onder de 250 euro hoeft dit niet geregistreerd te worden. Echter kan je pas lenen bij een bedrag vanaf 100 euro. Dit kan je doen bij Saldodipje.

Wil je toch 50 euro lenen zonder BKR en direct op je rekening? Vraag dan een familielid of één van je vrienden of je dit van ze kan lenen. Hierbij is het wel belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt over wanneer je het geld gaat terugbetalen. Bespreek ook of je over het betaalde bedrag rente gaat betalen en op welke betaalrekening je dit terugstort.

Een ander alternatief is een voorschot vragen op je loon bij jouw werkgever. Ook een soort minilening dus.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende kredietverstrekkers waar jij terecht kan voor een minilening. Helaas is het minimumbedrag 100 euro. Dit kan je aanvragen bij Saldodipje. Het alternatief is uitwijken naar familie of vrienden. Ook kan je jouw werkgever vragen om een voorschot op jouw loon.