6000 euro lenen

6000 euro lenen met een persoonlijke lening? Ideaal als je het huis wilt verbouwen of als je de tuin wilt laten aanleggen. Zonder je spaargeld (helemaal) aan te spreken en natuurlijk met een scherpe rente.

Leenbedrag €6000
Min. looptijd 6 maanden
Max. looptijd 68 maanden
Laagste rente (JKP) 8,8%
Aflossing per maand (vanaf) €68

Rente voor het laatst bijgewerkt op 18-04-2023

Je bent vooraf goed op de hoogte van zowel de looptijd als de kosten per maand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je 6000 euro wilt lenen voor een verbouwing, voor een nieuwe auto of bijvoorbeeld om oude leningen goedkoper over te sluiten.

Uitgelicht
Product
Rente
Aanvragen
Santander Persoonlijke lening
- via Santander
vanaf 8,90%
Aanbieder
Product
Rente
Aanvragen
Lloyds Bank Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,20%
Lender & Spender Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,50%
Defam Premium persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,60%
Defam Huiseigenarenkrediet
- via DNKM
vanaf 7,90%
Defam Persoonlijke Lening
- via DNKM
vanaf 8,00%
BNP Paribas Persoonlijke basis lening
- via DNKM
vanaf 8,50%
Qander Persoonlijke Lening
- via DNKM
vanaf 8,70%
Directa Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 8,80%
Santander Persoonlijke lening
- via Santander
vanaf 8,90%
Berekening maandelijkse leninglasten
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag Rente Looptijd Maandbedrag
€ 6.000,00 8,9% 60 maanden € 122,62

Totaalbedrag € 7.357,20

 • Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.
 • Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Waarom 6000 euro lenen?

Benieuwd waarvoor anderen 6000 euro lenen? Ze gebruiken het geld bijvoorbeeld om hun huis te verbouwen. Of om een nieuwe auto te kopen, als ze zoeken naar een occasion of als ze zelf een deel spaargeld bijleggen.

Jij bepaalt waarvoor je het geld gebruikt. Bijvoorbeeld om de aannemer te betalen, de materialen voor de verbouwing te kopen of om af te rekenen bij de schilder. Daarover worden geen ingewikkelde vragen gesteld, als jouw inkomen hoog genoeg is om het geld te kunnen lenen.

Zo werkt het: online geld lenen

Benieuwd hoe het werkt als je 6000 euro wilt lenen? We zetten het voor je op een rij, aan de hand van 3 duidelijke stappen:

 • Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Kies zelf de leenvorm die je wilt gebruiken. De persoonlijke lening is populair, al kun je ook gebruik maken van een doorlopend krediet. Vergelijk de beiden, om daar een goede keuze uit te maken.
 • Gegevens en belangrijke documenten
  Voordat de kredietverstrekker het geld naar je kan overmaken wil die een aantal dingen van je weten. Het gaat om een aantal gegevens over jou en over je inkomen, die je kunt bewijzen met de documenten die worden gevraagd.
 • Geld op jouw rekening
  Is alles in orde en levert ook de BKR-toetsing geen problemen op? Je krijgt het geld zo snel mogelijk overgemaakt. Zodat je 6000 euro kunt lenen en je zelf bepaalt waar je het geld aan wilt uitgeven.

Persoonlijke lening

Twijfel je tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? De persoonlijke lening biedt een aantal belangrijke voordelen:

Vast bedrag per maand
Wil je 6000 euro lenen met een persoonlijke lening? Je betaalt een vast bedrag per maand, tijdens de gehele looptijd. Je weet vooraf precies wat je in de eerste en de laatste maand betaalt, net als voor de complete periode daar tussenin.

Geen verrassingen over de rente
De rente kan niet ineens oplopen (en ook niet dalen), waardoor je daardoor niet verrast kunt worden. In plaats daarvan kun je vooraf berekenen wat de totale kosten zijn, iets dat de geldverstrekker natuurlijk ook voor je zal doen.

Duidelijke looptijd
Wil je precies weten hoe lang je gebruik maakt van de persoonlijke lening? Dankzij de duidelijke looptijd zit er ook een einddatum aan. Waardoor je weet wanneer je het bedrag weer totaal hebt terugbetaald.

Tip: de meeste geldverstrekkers laten je 6000 euro lenen met een persoonlijke lening. Het doorlopend krediet wordt bijna niet meer aangeboden, omdat dit een aantal nadelen opleverde.

6000 Euro lenen

6000 euro lenen: online aanvragen

Wil je 6000 euro lenen en daarvoor gebruik maken van een persoonlijke lening? Je kunt het bedrag online aanvragen, om daar zo snel mogelijk de uitgave mee te doen die je voor ogen hebt. Aanvragen is eenvoudig, aan de hand van de duidelijke stappen en met de gegevens en documenten die je moet aanleveren. Om daarna de verbouwing te betalen, de nieuwe auto af te rekenen of de andere uitgave te doen. Met het bedrag van in totaal 6000 euro, net als wanneer je meer of minder geld nodig hebt.

Wij helpen je online de beschikbare geldverstrekkers te vergelijken. Kies op die manier een scherpe rente bij een kredietverstrekker die je de beste aanbieding kan doen. Zodat je niet te veel betaalt en je 6000 euro kunt lenen met bijvoorbeeld een persoonlijke lening.

Ander bedrag lenen?