2000 euro lenen

2000 euro lenen met een persoonlijke lening? Dat is helaas niet mogelijk omdat het bedrag te laag is. Je kan tot €1500 lenen via een minilening, of minimaal 5000 euro lenen bij een persoonlijke lening. Leen het geld voor een verbouwing, voor een nieuwe auto of om bestaande leningen goedkoper over te sluiten. En voor iedere andere uitgave die je wilt doen, omdat jij bepaalt hoe je het geld zal gebruiken.

Nieuw: 2000 euro lenen als je géén negatieve BKR registratie hebt

Santander biedt tegenwoordig persoonlijke leningen aan vanaf 1500 euro. Wil je dus 2000 euro lenen dan kan dit bij Santander. Je kunt de looptijd zelf instellen van 24 tot 72 maanden. Let wel op dat je enkel geld kan lenen bij Santander wanneer je géén BKR registratie hebt.

Aanbieder
Product
Rente
Aanvragen
Santander Persoonlijke lening
- via Santander
vanaf 5,80%

Let op: wil je 2000 euro lenen zonder BKR toetsing? Alle geldverstrekkers moeten een BKR check doen, omdat je meer dan 1500 euro leent. De controle voorkomt dat je meer leent dan in jouw (financiële) situatie verantwoord is, zodat je zeker weet dat je het bedrag ook weer netjes op tijd kunt terugbetalen.

Vergelijk online de verschillende geldverstrekkers, bijvoorbeeld door goed te letten op de rente die je er betaalt. Om een goede keuze te maken als je 2000 euro nodig hebt, net als wanneer je zoekt naar een net wat hoger of juist een lager bedrag.
2000 euro lenen

Waarom 2000 euro lenen?

Benieuwd waarvoor anderen 2000 euro lenen? Dat doen ze bijvoorbeeld om er nieuwe meubels van te kopen of om het huis te verbouwen. Dus ben je echt toe aan een nieuwe bank of wil je eindelijk eens lekker zitten aan een mooie eettafel? Je kunt de meubels kopen door het geld te lenen, waardoor je er niet (al) jouw spaargeld voor hoeft aan te spreken.

En gaat het je om een (kleine) verbouwing of een nieuwe (tweedehands) auto? Het zijn andere leendoelen voor veel mensen. Omdat je zelf bepaalt waar je het geld voor gebruikt, eventueel in combinatie met een deel spaargeld dat je ervoor uit wilt geven.

Zo werkt het: online geld lenen

Benieuwd hoe het werkt als je online een aanvraag doet om geld te lenen? We leggen je uit hoe je bijvoorbeeld 2000 euro kunt lenen:

 • Persoonlijke lening
  Voordat je de aanvraag doet is het belangrijk om te bepalen welk bedrag je wilt lenen met je persoonlijke lening. Onderzoek of het bedrag klopt en je wellicht niet wat minder kan lenen, zodat de maandelijkse aflossingslasten ook meevallen.
 • Gegevens en belangrijke documenten
  De geldverstrekker kan het geld pas naar je overmaken als je een aantal gegevens deelt. Die gaan over jou en over wie je bent, net als over het inkomen dat je verdient. Dat inkomen bewijs je door een paar belangrijke documenten aan te leveren.
 • Geld op jouw rekening
  Is alles in orde en levert ook de BKR-toetsing om 2000 euro te lenen geen problemen op? Het geld staat daarna snel op je rekening, zodat jij het kunt uitgeven aan de aankoop die je wilt doen.

Tip: heb je een BKR-registratie? Alleen een negatieve registratie of een te hoog ander krediet zal tot een afwijzing leiden. Een registratie alleen hoeft niet automatisch problemen op te leveren.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening biedt een paar belangrijke voordelen:

 • Vast bedrag per maand
  Je betaalt een vast bedrag per maand, voor de combinatie van rente en aflossing. Je komt niet voor verrassingen te staan, omdat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Geen verrassingen over de rente
  De rente staat vast, voor de gehele looptijd van de persoonlijke lening. Dat voorkomt dat de kosten ineens kunnen oplopen.
 • Duidelijke looptijd
  Dankzij de duidelijke looptijd weet je vooraf hoe lang je gebruik zal maken van de persoonlijke lening om 2000 euro te lenen.

2000 euro lenen: online aanvragen

Wil je 2000 euro lenen en daarvoor een aanvraag doen? Maak een keuze uit de verschillende geldverstrekkers, bijvoorbeeld door goed te kijken naar de rente die ze berekenen. Zorg er op die manier voor dat je een scherpe rente betaalt, voor een lening met een looptijd die jij prettig vindt. Je kunt dan 2000 euro lenen door het online aan te vragen, waarna de geldverstrekker het zo snel mogelijk naar je overmaakt.

Ander bedrag lenen?