Terug naar overzicht

Bnp Paribas

BNP Paribas is de marktleider op het gebied van leningen in Europa. De naam klinkt misschien niet bekend, maar als je kiest voor deze bank, kies je voor een solide bank.

Vraag een persoonlijke lening aan bij BNP Paribas door op onderstaande knop te klikken.

Lening aanvragen

Over Bnp Paribas

Bnp Paribas is gespecialiseerd in particuliere leningen, waaronder de persoonlijke lening, die ze zelf de persoonlijkste lening noemen. De BNP Paribas lening is betaalbaar en de bank zorgt ervoor dat je een verantwoorde lening afsluit. Waar je ook een persoonlijke lening voor wilt afsluiten, deze bank kan je helpen.

Welke leningen kun je bij BNP Paribas afsluiten?

Je kunt bij BNP Paribas verschillende soorten persoonlijke leningen afsluiten. Welke lening het beste bij jou past hangt af van het bestedingsdoel. Je kunt kiezen tussen de volgende drie soorten persoonlijke leningen:

 • Persoonlijke lening Basis
 • Persoonlijke lening
 • Persoonlijke lening senioren

Wat de drie vormen inhouden leggen we jou later uit in deze tekst.

Actuele rente standen

VanafTot en metMinimale renteAanvragen
€5.000€9.99910,90 % Aanvragen
€10.000€14.9999,45 % Aanvragen
€15.000€24.9997,90 % Aanvragen
€25.000€50.0008,50 % Aanvragen
€50.001€75.0008,50 % Aanvragen
Rente percentages zijn het voor laatst geüpdate op 6 november 2023.

Goed om te weten over Bnp Paribas

Het hoofdkantoor van deze vooraanstaande bank staat in Parijs. Zoals de naam doet vermoeden is het oorspronkelijk ook een Franse bank, die tegenwoordig in 75 landen actief is. Ze hebben een wereldwijd netwerk, niet alleen gericht op de BNP lening. Ze hebben meer dan 180.000 werknemers in dienst. Tot 2009 was de Belgische Fortis een op de Nederlandse markt grote bank. Deze is opgeslokt door de BNP Paribas. BNP Paribas Personal Finance is het onderdeel van de bank waar je de persoonlijkste lening kunt afsluiten.

De leningen van Bnp Paribas

Persoonlijke lening Basis

Met de basisversie heb je al een complete lening waarin extra aflossing mogelijk is en kleine leningen mogelijk zijn. Je hebt een vaste maandtermijn met een niet te wijzigen incassodatum. De incasso van de maandlast is op de 28e. In tegenstelling tot de andere persoonlijkste leningen van deze bank kun je de vaste incassodatum niet aanpassen. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn voor deze lening en voor je 70e moet de schuld afbetaald zijn. De lening moet goed bij jouw financiële situatie passen. Het hebben van een vast dienstverband is een grote pré. Wil je een lening afsluiten? Deze is een goede optie.

Persoonlijke lening

Dit is de beste lening als je meer flexibiliteit wenst. Je kunt de lening namelijk goed afstemmen op je persoonlijke wensen. Kies de incassodatum die jou het beste uitkomt. Zelfs het maandbedrag kun je aanpassen. Uiteraard heb je wel een vaste rente. Het verlagen van het maandbedrag zorgt dus voor een langere looptijd. Net als bij de basisvorm kun je een bedrag lenen bij BNP Paribas tussen € 5.000 en € 75.000.

Persoonlijke lening Senioren

De persoonlijke lening gericht op senioren kun je afsluiten tot je 78e. De schuld moet afbetaald zijn voor je 81e verjaardag. Tot een hoge leeftijd een lening kunnen afsluiten is onderscheidend in vergelijking met andere kredietverstrekkers. De incassodatum is aanpasbaar en een onderbreking tot 3 maanden in de betalingen is bespreekbaar. De maximale lening bedraagt €50.000.

Geld lenen – BNP Paribas – wat zijn de voorwaarden?

 • Met een koopwoning kun je maximaal €75.000 lenen. Huurders maximaal €50.000. Voor de senioren persoonlijkste lening gelden lagere maximale bedragen;
 • Minimum leenbedrag van € 5.000;
 • Minimumleeftijd van 21 jaar, op voorwaarde van een vast contract;
 • De maximale looptijd is 120 maanden;
 • Ouderen worden niet snel door BNP Paribas afgewezen. Ze hebben ruimere leennormen voor deze doelgroep.

Verantwoord lenen bij BNP Paribas

Zoals je van de Europees marktleider mag verwachten letten ze goed op het verantwoord lenen. Het hebben van meerdere kleine leningen hoeft geen probleem te zijn, maar het inkomen moet wel hoog genoeg zijn om de totale lasten te dragen. Tijdelijk lagere maandlasten om een financieel moeilijke periode te overbruggen is bespreekbaar. Wist je dat je een nieuwe lening kunt afsluiten waarmee je andere lopende leningen afbetaalt (lening oversluiten)? BNP Paribas biedt mogelijkheden als je financiële ruimte hebt.

Voor- en nadelen van Bnp Paribas

Voordelen

 • Voor senioren is er een speciaal op maat gemaakte lening;
 • Een betaalvakantie is mogelijk;
 • Incassodatum is aan te passen, behalve bij de persoonlijkste lening basis.

Nadelen

 • Er zijn kredietverstrekkers met een lagere rente;
 • Een lening voor het verbouwen moet je binnen 10 jaar weer aflossen;
 • Schuld blijft bestaan na overlijden van de lener

Bnp Paribas review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.4
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: persoonlijke lening
 • Leenbedrag: €5.000 tot €75.000
 • Looptijd: tot 10 jaar
 • BKR toetsing: ja

Ik heb gekozen voor de persoonlijke lening van BNP Paribas om de gunstige voorwaarden die ze hanteren. Ik mag zelf bepalen wanneer ze incasseren. Als ik financieel krap zit, kan ik in overleg een betaalpauze met ze afspreken. Het is een buitenlandse bank, maar je hebt contact met medewerkers die Nederlands spreken en ze komen ook deskundig over. In overleg is er veel mogelijk, en dat geeft mij een veilig en prettig gevoel.

Particuliere aanvrager

Veelgestelde vragen

BNP Paribas is een Franse bank die ook financiële diensten op de Nederlandse markt mag aanbieden. In Nederland zijn ze vooral actief in het verstrekken van leningen.

BNP Paribas is een betrouwbare bank die wereldwijd actief is. BNP beschikt over de vergunningen om in Nederland leningen te verstrekken en andere financiële diensten te verrichten. Het is een van de grootste banken van Europa.

Contactgegevens Bnp Paribas

BNP Paribas Nederland
Herengracht 595
1017 CE Amsterdam

Klantenservice telefoon
+31 (0)20 550 12 12

0 reactions

Beoordeel Bnp Paribas

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals