Zo zet je een dure Flex en Zeker lening eenvoudig om naar een persoonlijke lening 

Heb je nog een Flex en Zeker lening (doorlopend krediet)? Je kunt deze lening met een variabele lening eenvoudig omzetten naar een goedkopere persoonlijke lening tegen een vaste rente. Het enige wat je moet doen is vergelijken en een nieuwe lening afsluiten. Met geld uit de nieuwe lening kun je de huidige lening afbetalen. Wij kunnen het jou zo eenvoudig mogelijk maken.

Een Flex en Zeker lening is een leenvorm waar ooit massaal voor werd gekozen, maar die sterk aan populariteit heeft ingeleverd. Dat heeft twee hoofdoorzaken. Ten eerste is het een dure leenvorm geworden ten opzichte van de persoonlijke lening. Ten tweede biedt de lening niet meer de flexibiliteit waar de leningen ooit voor zijn afgesloten.

Wat is een Flex en Zeker lening?

Bij het afsluiten van een Flex en Zeker lening spreek je een kredietlimiet met de geldverstrekker af. Je kiest bijvoorbeeld voor een limiet van €10.000. Vervolgens kies je zelf welk bedrag je opneemt tot een bedrag van €10.000. Meestal betaal je maandelijks 2% van de kredietlimiet aan maandlast. Van iedere maandelijkse betaling wordt eerst de rente verrekend en de rest wordt gebruikt voor het afbetalen van de schuld. Het is een flexibel krediet, want afbetaalde bedragen kun je weer opnemen. De laatste jaren is de flexibiliteit beperkt om te voorkomen dat consumenten te veel en te eenvoudig schulden maken.

Je Flex en Zeker lening boetevrij aflossen

Een Flex en Zeker lening kun je altijd boetevrij aflossen. Je bank gaat je dus geen boete in rekening brengen omdat je de schuld in één keer terugbetaalt. Zeker als je nu een hoge rente betaalt, is het verstandig om niet te lang te wachten met het oversluiten van de schuld. Iedere maand dat de lening blijft doorlopen, kost je onnodig geld.

Stop met teveel betalen

Doordat de Flex en Zeker lening een variabele rente heeft, zijn consumenten met deze vorm van krediet flink meer gaan betalen. Vooral de grootste Nederlandse banken (ABN Amro, Rabobank en ING) vragen een hoge rente. Een lening kun je niet eenvoudig opzeggen, want dan moet je voldoende geld hebben om de uitstaande schuld terug te betalen. Als het geld niet beschikbaar is, is het aflossen met een nieuwe lening de enige optie. Het op deze manier oversluiten van leningen is zeer gebruikelijk en hier zijn kredietverstrekkers ook op gericht. Iedere euro die je niet uitgeeft aan rente, kun je gebruiken voor het aflossen van de schuld.

Een lagere maandlast door het oversluiten naar een persoonlijke lening

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat zeker is dat na afloop van de looptijd de schuld is afbetaald. Je sluit bijvoorbeeld een lening af met een looptijd van 60 maanden tegen een rente van 7%. In tegenstelling tot de Flex en Zeker lening weet je wanneer de schuld weer nul is en de rente staat ook vast tijdens de looptijd. Voor je maandlasten maakt het een groot verschil of je 7% rente of 10% rente betaalt. Uitgaande van een schuld van €15.000 geeft dit een verschil in jaarlijkse rentelasten van €450. Dit bedrag kun je beter gebruiken voor het aflossen.

Hoe gaat het oversluiten van een lening?

Bij het aanvragen van een nieuwe lening kan het hebben van een bestaande lening een probleem zijn. Het probleem neem je weg bij het oversluiten van de Flex en Zeker lening. De nieuwe kredietverstrekker weet in dat geval dat de Flex en Zeker lening wordt afbetaald met geld uit de nieuwe lening. Het leenbedrag uit de nieuwe lening wordt gestort naar de bank waar de bestaande lening loopt, en daarna ben je af van de dure lening. Na de aflossing van de oude schuld betaal je de maandlasten bij de nieuwe kredietverstrekker. Het maandelijkse bedrag dat je hiermee bespaart, kun je gebruiken om je persoonlijke lening versneld af te lossen.

Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Welke impact heeft een rentestijging op jouw lening
geld in een waaier in het gras

Welke impact heeft een rentestijging op jouw lening

Mike
Geld lenen voor verduurzaming erg aantrekkelijk door torenhoge energierekeningen
Eurobiljetten met zonnepanelen op de achtergrond

Geld lenen voor verduurzaming erg aantrekkelijk door torenhoge energierekeningen

Mike
Een tweede hypotheek is niet altijd de beste oplossing
Eurobiljetten met een huis op de achtergrond

Een tweede hypotheek is niet altijd de beste oplossing

Mike
0 reactions

Submit a comment

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals