Wat als ik ga trouwen of samenwonen?

Wanneer wijzigt mijn lening?

Gefeliciteerd, je staat op het punt om te gaan trouwen of samen te gaan wonen. Een mooie en leuke stap, maar er komt financieel gezien best wat bij kijken. Wanneer je gaat samenwonen verandert er niets aan de leningen die je in het verleden al hebt afgesloten. Jij blijft hier nog steeds aansprakelijk voor. Wanneer je trouwt onder huwelijkse voorwaarden, is het afhankelijk van die huwelijkse voorwaarden of er iets verandert.

Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan in gemeenschap van goederen, dan geldt dat alle bezittingen en schulden vanaf dat moment van jullie samen zijn. Jij blijft nog steeds aansprakelijk voor de lening die je in het verleden hebt afgesloten. Maar vanaf nu kan de schuld op jullie gezamenlijke vermogen worden verhaald.

Kan ik mijn lening aanpassen?

Wanneer je trouwt of gaat samenwonen betekent dit vaak dat je samen meer kunt besteden en meer kunt lenen, omdat je nu tweemaal een inkomen hebt. Hebben jullie allebei een lening en willen jullie die oversluiten? Dan kan je er voor kiezen om één lening over te sluiten en vervolgens beide aansprakelijk te worden voor het geleende bedrag. Of je kiest ervoor een nieuwe lening aan te vragen, waar jullie dan beide aansprakelijk voor zijn.

Welke lening past bij ons?

Sta je op het punt om te trouwen en wil je samen een nieuwe lening aanvragen? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening. Benieuwd naar de voor- en nadelen van de persoonlijke lening? lees dan snel verder op onze speciale informatiepagina’s:

Kiezen jullie ervoor om een persoonlijke lening over te sluiten? Ook dan kunnen wij jullie alles vertellen wat je moet weten over het oversluiten van je lening. Lees alle actuele informatie op de pagina’s:

0 reactions

Submit a comment

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals