Seniorenlening: geld lenen voor senioren

Als 65+-er toe aan een verbouwing, maar heb je niet direct het gehele bedrag voorhanden? Of heb je geld nodig voor andere doeleinden? Geen probleem! Bij Directgeld-lenen helpen we je een betrouwbare seniorenlening af te sluiten, zonder verborgen kosten. Kies het leenbedrag en wij zorgen voor een scherpe rente en heldere voorwaarden bij een betrouwbare aanbieder. 

Door ons 100% onafhankelijke en vrijblijvende persoonlijke advies sluit je op een veilige manier een lening af. Je kunt altijd boetevrij aflossen en na akkoord staat het geld binnen 1 dag op je rekening. Zo kun je direct aan de slag!

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Wat is een seniorenlening?

Spaarvarkantje op een houtenladder

Een seniorenlening is gericht op mensen die ouder zijn dan 65 jaar en een lening willen afsluiten. Bij veel banken kun je geen geld meer lenen boven de 75 jaar of zijn de mogelijkheden beperkt. Voor hen is het risico simpelweg te groot dat de lening uiteindelijk niet terugbetaald kan worden. 

Bij Directgeld-lenen heb je deze mogelijkheid als gepensioneerde wél. Je kunt deze leenvorm gebruiken tot je 80ste levensjaar. Ook als je dus 79 jaar bent en nog een lening voor een camper wilt afsluiten, dan is dat nog steeds mogelijk. 

Bij een seniorenlening kijken we naar de leeftijd van de oudste contractant. Zijn jullie beide jonger dan 67, dan nemen we beide inkomens mee in de berekening. Is een van jullie ouder dan 67, dan kunnen we dat inkomen helaas niet meenemen in het bepalen van de hoogte van de lening.

Persoonlijke lening voor senioren

Met onze persoonlijke lening ontvang je het bedrag na akkoord binnen een dag op je rekening. Je weet precies waar je aan toe bent, we hanteren een vaste rente met een vaste looptijd. Binnen het vastgestelde aantal maanden los je de lening af, waarbij je iedere maand hetzelfde maandbedrag betaald.

Extra aflossen? Dat is ook mogelijk! Bij Directgeld-lenen los je moeiteloos boetevrij af, waarmee je de looptijd verkort en dus de totale kosten van de lening kunt verlagen. 

Voorwaarden van een seniorenlening

Omdat een seniorenlening voor een geldverstrekker extra risico met zich meebrengt, worden er enkele voorwaarden aan de lening verbonden: 

  • Vast inkomen: Om te beginnen beschik je als senior over een vast inkomen. Je pensioeninkomsten tellen mee bij het bepalen van het leenbedrag, evenals je AOW. Heb je nog inkomsten uit werk ná je pensionering, dan wordt dit niet meegeteld bij het bepalen van de hoogte van de lening. 
  • Aflossing: De lening wordt voor een bepaalde leeftijd afgelost. Dit is vaak afhankelijk van de verstrekker van de lening. 

Sluit je de lening samen met je partner af en komt een van beide te overlijden, dan is de overgebleven partner verantwoordelijk voor de afbetaling van de lening. Komen jullie beide te overlijden, dan zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het aflossen van de lening.

5 tips voordat je een seniorenlening gaat afsluiten

  1. Let op de totale kosten: De kosten van een seniorenlening zijn afhankelijk van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Door deze drie factoren te wijzigen, beïnvloed je de totale kosten. Vraag via ons vrijblijvend een offerte aan, maar let daarbij op de totale kosten van de lening. 
  2. Verzamel je documenten: Verzamel voorafgaand aan het aanvragen van de lening alle benodigde documenten. Hiermee kunnen we je aanvraag sneller beoordelen en staat het geld sneller op je rekening! 
  3. Vergelijk meerdere aanbieders: Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, kun je het maximale uit je lening halen. Let daarbij op eventuele kosten als administratiekosten, bemiddelingskosten of afsluitkosten. 
  4. Een goede timing van je aanvraag: Staat je partner op het punt om 80 te worden, dan is een goede timing van je aanvraag essentieel. Is je partner nog jonger dan 80, dan wordt het inkomen namelijk meegenomen. Dit kan de hoogte van je lening flink beïnvloeden. 
  5. Check gemeentelijke regelingen: Tot slot adviseren we nog om regionele of gemeentelijke regelingen te bekijken. Sommige gemeenten of provincies hebben namelijk lokale initiatieven, waarmee zij woningenaanpassingen of het levensloopbestendig maken steunen. Combineer een seniorenlening met extra steun om het allemaal nét wat voordeliger te maken.

De seniorenlening: Voor- en nadelen

Bij het afsluiten van een seniorenlening is het belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Onze specialisten hebben ze voor je op een rij gezet: 

Voordelen

  • Mogelijke regelingen: Bij verschillende gemeentes of provincies zijn er extra regelingen wat betreft de seniorenlening. Denk daarbij aan de verduurzaming van de woning of het gelijkvloers maken van de woning. Dit maakt een seniorenlening voordeliger. 
  • Extra liquiditeit: De seniorenlening geeft je op korte termijn extra liquiditeit, bijvoorbeeld voor grotere uitgaven als zorgkosten, een verbouwing of misschien wel die grote reis die je altijd nog had willen maken. 
  • Bewezen product: De seniorenlening is een bewezen product dat beschikbaar is bij verschillende kredietverstrekkers en banken. Je kunt daarom rekenen op duidelijke voorwaarden en wettelijke bescherming. 

Nadelen

  • Hoger rentepercentage: Seniorenleningen kennen doorgaans een hoger rentepercentage dan een reguliere persoonlijke lening. Dit komt door het mogelijke risico dat de lener het uiteindelijk bedrag niet aflost in verband met overlijden.
  • Weigering van lening: De kredietverstrekker kan een lening weigeren als de kredietverstrekker het verstrekken van een lening een te groot risico vindt.
  • Nalatenschap: Mocht de lener of beide leners komen te overlijden, dan wordt de restschuld verhaald op de erfgenamen. Hierdoor kan het zijn dat de erfgenamen minder overhouden aan bijvoorbeeld de verkoop van de inboedel of woning. 

Een seniorenlening aanvragen in 3 stappen

1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Jouw belangrijkste vragen beantwoord

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk al onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We helpen je graag! 

In dat geval wordt alleen de jouw inkomen meegenomen in het bepalen van de hoogte van de lening en de voorwaarden. Het inkomen van je partner kan helaas niet meegenomen worden. 

Nee, je hebt de mogelijkheid om het geld naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld voor die langgekoesterde droomreis, een verbouwing of misschien om de zorgkosten te betalen. 

Ja, ook bij een seniorenlening is het mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen. Hiermee verlaag je niet alleen de restschuld, ook worden de kosten over de gehele looptijd ermee gereduceerd.