Terug naar overzicht

Floryn

Floryn logo

Floryn is een FinTech bedrijf dat zich richt op ondernemingen die bij de banken tegen dichte deuren aanlopen. In tegenstelling tot banken denkt Floryn met de ondernemers mee.

Vergelijk alle zakelijke leningen door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke leningen vergelijken

Over Floryn

Met een zakelijke lening afgestemd op het toekomstbeeld helpt deze financiële instelling ondernemers die een financiering nodig hebben om zo goed mogelijk de winstdoelstellingen te halen. Ook voor zakelijke leningen (rekening courant) voor hogere bedragen van meer dan één miljoen euro kun je bij Floryn terecht.

Floryn is een FinTech onderneming uit Den Bosch. Ze hebben meer dan 50 werknemers in dienst en zijn al sinds 2015 actief. Wat ze uniek maakt in vergelijking met andere FinTech kredietverstrekkers is dat ze leningen verstrekken tot maar liefst €3.000.000. De meeste vergelijkbare bedrijven gaan namelijk niet verder dan €250.000. Doordat ze volledig online werken en de processen geoptimaliseerd hebben, kunnen ze snel aanvragen beoordelen en bedragen uitkeren.

Goed om te weten over Floryn

Floryn werkt supersnel. Een krediet aanvragen kost je maar 2 minuten. Als je zelf de volledige medewerking geeft, kan de lening binnen 24 uur geregeld zijn. Je kunt het zakelijk krediet boetevrij vervroegd aflossen en online ben je altijd op de hoogte van de status van de lening. Dit is niet alleen tijdens het aanvraagproces, want online kun je 24 uur per dag zien hoe hoog de schuld is en wanneer je de volgende incasso kunt verwachten.

 • Je kunt vanaf €10.000 lenen bij kredietverstrekker Floryn;
 • Je krijgt een vast aanspreekpunt;
 • Via een quickscan kun je snel berekenen of je een zakelijk krediet af kunt sluiten;
 • Je hoeft geen aparte bankrekening af te sluiten;
 • Is je aanvraag goedgekeurd? Binnen 24 uur kan het geld op je rekening staan;
 • Niet in alle gevallen heb je recente jaarcijfers nodig;
 • Je hoeft geen stapels documenten aanleveren om de aanvraag goed te laten keuren;
 • Ook een bedrijfsfinanciering voor een pand is mogelijk;
 • Je kunt een lening krijgen als je minimaal €100.000 aan omzet per jaar hebt.

Hoeveel kan ik lenen bij Floryn?

Je kunt €10.000 tot €3.000.000 lenen. Uiteraard betaalt Floryn alleen grote bedragen uit als de terugbetaling voor je bedrijf geen probleem is. Voor het financieren van een bedrijfspand kun je de hogere bedragen lenen. Dat komt doordat bij de financiering van een pand het gebouw het onderpand van de lening is. Bij het beoordelen van een kredietaanvraag kijkt de beoordelaar naar meerdere bedrijfsgegevens die iets zeggen over de kredietwaardigheid. Het gaat bijvoorbeeld om jaarrekeningen en prognoses voor de toekomst. Ook de branche waarin je actief bent speelt mee bij het bepalen van het maximale leenbedrag.

Wat zijn de voorwaarden van Floryn?

Er zijn minimale voorwaarden waar je aan moet voldoen voor het krijgen van een lening bij Floryn, maar het zijn gelukkig geen onmogelijke voorwaarden. Ze stellen de volgende eisen aan ondernemingen voor het verstrekken van een zakelijke lening:

 • Je omzet bedraagt minimaal €100.000 per jaar;
 • Je bent al minimaal een half jaar aan het ondernemen en bij de KvK ingeschreven;
 • Je hebt een KvK nummer;
 • Geen betalingsproblemen op je naam.

Hoe kun je een Floryn lening aanvragen?

Floryn richt zich op mkb-bedrijven die al actief zijn en minimaal een omzet draaien van €100.000. Bij het aanvragen van een lening wordt al getoetst of je aan de voorwaarden voldoet. Financieringen aanvragen lukt alleen met voldoende omzet. Bij het aanvragen moet je ook al zakelijke bankgegevens aanleveren. Dit doe je door de aanvraag te koppelen aan je zakelijke bankrekening bij ABN Amro, Rabobank of ING.

Heb je een andere bank? Geen probleem, in dat geval kun je jouw zakelijke bankafschriften in pdf met de aanvraag meesturen. Het gaat om de afschriften van je zakelijke rekening van de afgelopen 6 maanden. Hiermee kunnen ze jouw financiële situatie beoordelen. De volgende stap is het doorzetten van je aanvraag.

Voor- en nadelen van Floryn

Voordelen

 • Je krijgt een persoonlijke accountmanager toegewezen;
 • Hoog kredietlimiet;
 • Positieve Floryn reviews;
 • In een persoonlijk account kun je de status raadplegen.

Nadelen

 • De rente hangt af van jouw risicoprofiel en kan hoog uitvallen;
 • Bij het flexibel werkkapitaal betaal je 2% opnamekosten;
 • Je onderneming moet minimaal een half jaar actief zijn.

Floryn review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.3

Lees over onze onderzoeksmethode

Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: zakelijke leningen
 • Leenbedrag: €10.000 tot €3.000.000
 • BKR toetsing: ja

Voor een uitbreiding van de werkzaamheden van mijn onderneming had ik extra kapitaal nodig. In eerste instantie aangeklopt bij mijn eigen bank Rabobank. Ze hebben mijn aanvraag in behandeling genomen, maar afgewezen. Ik kon niet lenen omdat de accountmanager van de bank mijn onderneming niet begrijpt. Bij Floryn kreeg ik niet alleen een luisterend oor, ik kreeg ook het bedrag dat ik nodig had. De terugbetaling gaat voorspoedig door een boost van mijn omzet.

Anonieme ondernemer

Veelgestelde vragen

Floryn heeft de toegevoegde waarde en de betrouwbaarheid al bewezen sinds 2015. Voor sommige leningen hanteren ze een hoge rente, maar ze zijn er wel open over en brengen geen verborgen kosten achteraf toch in rekening. Het is een solide FinTech bedrijf met op maat oplossingen voor ondernemers die geld nodig hebben om hun bedrijf verder te brengen.

Bij Floryn kun je zakelijke leningen afsluiten tot een bedrag van €3.000.000. Hoeveel jij kunt lenen voor je onderneming hangt af van jouw plannen met het geld en is ook afhankelijk van hoe financieel stabiel je bedrijf is. Je moet de automatische incasso’s namelijk elke keer weer kunnen dragen.

Contactgegevens Floryn

Floryn Nederland B.V.
Sint Janssingel 92
5211 DA ’s-Hertogenbosch

Klantenservice E-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
073 851 15 45

0 reactions

Beoordeel Floryn

For example, explain your review based on the criteria of ordering process, speed of delivery, price-quality ratio and customer service

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
 • Gratis & up-to-date advies
 • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht