Waar kan ik geld lenen?

op basis van 0 beoordelingen

Waar kan je het beste geld lenen? Dit kan bij de bekende banken, maar dit kan tegenwoordig ook bij de online kredietverstrekkers. Wij vertellen je precies waar en hoe je, tussen al die aanbieders, de lening vindt die het beste bij jouw situatie past.

een bank
|

Online geld lenen

Op de vraag ‘Waar kan ik geld lenen?’ kunnen we meerdere antwoorden geven. Je kunt zowel in de stad bij de grote bank een lening afsluiten, als online. Wij verdiepen ons in dit artikel in het online geld lenen. Daarmee wordt onze nieuwe hoofdvraag: Waar kan ik online geld lenen?

We zullen je kort uitleggen waarom we zo enthousiast zijn over het online geld lenen. Het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van het lenen bij een grote bank in de stad. Waarom je volgens ons het beste online geld kunt lenen leggen we aan je uit.

waar kan ik geld lenen
 1. Leningen zijn goed te vergelijken
  Wanneer je jezelf afvraagt “Waar kan ik geld lenen?” is het van belang meerdere leningen met elkaar te vergelijken. Dit is online veel makkelijker te realiseren dan wanneer je allerlei banken langs moet gaan.
 2. Eenvoudig leningen aanvragen
  Online geld lenen is makkelijk geld lenen. Ook het aanvragen gaat digitaal gemakkelijker. Je scant de nodige documenten in en verstuurt dit naar de kredietverstrekker. Binnen enkele dagen krijg je een reactie in je mailbox. Je weet precies wat je kunt lenen en tegen welke voorwaarden. Ben je het er mee eens? Dan onderteken je het contract en verstuurt dit opnieuw per e-mail. Het geld wordt binnen een paar dagen op je rekening gestort.
 3. Goed contact
  Een ander groot voordeel van online kredietverstrekkers is dat er meerdere manieren zijn om met hen in contact te komen. Je kunt hen telefonisch bereiken, maar ook via What’s App, e-mail of Facebook. Zo kan je na sluitingstijd, wanneer het jou uitkomt, je vraag kwijt.

Waar kan ik geld lenen?

Omdat er op het internet veel informatie te vinden is en er veel kredietverstrekkers actief zijn, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Ook kan je je afvragen waar je dan veilig en verantwoord geld kunt lenen? Of waar kan ik het beste geld lenen? Je wilt niet te veel betalen voor je lening, of zelfs opgelicht worden. Wij geven je 4 tips die jou helpen met de vraag ‘Waar kan ik veilig en verantwoord geld lenen?’

3 handige tips

 1. Check of er een vergunning van de AFM of DNB is
  Ontdekt waar jij geld kan lenen? Check dan even of deze partij ook een vergunning heeft aangevraagd bij De Nederlandse Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo’n vergunning verkrijgt een kredietverstrekker alleen wanneer hij aan een aantal eisen voldoet. Zo zullen ze bijvoorbeeld getoetst worden op beschikbaarheid, betrouwbaarheid en een heel aantal wettelijke eisen. Prettig idee toch, dat je veilig leent?
 2. Betaal geen bemiddelingskosten of verzekeringsadvies
  Je moet het maar net weten; bemiddelingskosten mogen niet in rekening gebracht worden bij de klant. Een adviseur wordt al door de bank betaalt voor een bemiddeling. Het in rekening brengen van kosten hiervoor is bij de wet verboden. Dan is er nog het verzekeringsadvies. Voor verzekeringsadvies mag een kredietverstrekker wel een vergoeding in rekening brengen. Maar je bent niet verplicht om dit verzekeringsadvies ook te ontvangen. Weiger je het advies, kan de kredietverstrekker deze ook niet in rekening brengen.
 3. Pas op met een bezoek aan huis
  Er zijn kredietverstrekkers die als extra service een bezoek aan huis aanbieden. Dit kan handig zijn, maar ook gevaarlijk. Men is namelijk sneller geneigd een lening te ondertekenen wanneer er speciaal iemand voor aan huis komt. Achteraf gezien heb je dan misschien te snel getekend en had je liever nog wat andere leningen bekeken. Ook telefonisch contact met een adviseur of callcenter kan leiden tot een overhaaste beslissing. Snel en makkelijk geld lenen in fijn, maar controleer altijd goed de voorwaarden.

Waar kan ik goedkoop geld lenen?

Naast dat je veilig en verantwoord wil lenen, wil je natuurlijk ook goedkoop lenen. Niemand zit er op te wachten te veel te moeten betalen voor een lening. Waar je het goedkoopst geld kunt lenen is voor iedereen anders. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie. Die zorgt ervoor dat bepaalde voorwaarden in jouw geval gunstig of nadelig uitpakken.

Wist je dat geld lenen zonder bank vaak goedkoper is dan geld lenen bij een reguliere bank? Doordat de online kredietverstrekkers geen groot pand hoeven te onderhouden of huur hoeven te betalen, besparen zij op de kosten. En daar profiteer jij als klant ook van. Want de rente is bij deze online kredietverstrekkers aanzienlijk lager. Geld lenen zonder bank doe je eenvoudig en goedkoop online.

3 handige tips

Hoe weet je dan waar je goedkoop kunt lenen? We geven je opnieuw 3 tips die jouw helpen om de goedkoopste lening te vinden.

 1. Vraag meerdere offertes op
  Je vraagt meerdere offertes op, waarbij je te horen krijgt hoeveel je in jouw situatie kunt lenen en hoeveel rente je hiervoor betaalt. Deze offerte is persoonlijk en daardoor goed te vergelijken met de offertes die jij ontvangt bij andere kredietverstrekkers.
 2. Controleer de voorwaarden
  Wist je dat veel Nederlanders, die snel geld willen lenen, hun lening kiezen op basis van de rente? Daarbij vergeten ze compleet te kijken naar de voorwaarden die aan een lening worden gesteld. Zo’n voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dan je verplicht een overlijdensverzekering erbij af moet sluiten. Ook kan het zo zijn dat het rentetarief dat wordt getoond het rentetarief is voor een lening met maximale looptijd. Sluit je de lening voor een kortere tijd af, gaat het rentepercentage flink omhoog.
 3. Check vervroegd aflossen en oversluiten
  Check of het vervroegd aflossen kosteloos is of dat je hiervoor een boete zal moeten betalen. Ook het oversluiten van een lening is iets waar je bij het afsluiten al rekening mee kunt houden. Hoe gaat de kredietverstrekker hier mee om?

Hier kan ik goedkoop geld lenen

Directa persoonlijke lening

 • Group 16 €5000 tot €60.000 lenen
 • 24 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf6,90%

Qander persoonlijke lening

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 24 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf7,10%

BNP Paribas persoonlijke lening

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 6 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf8,20%

Defam persoonlijke lening

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 12 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf7,50%

Defam Huiseigenarenkrediet

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 12 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf7,50%

Lender & Spender persoonlijke lening

 • Group 16 €2500 tot €25.000 lenen
 • 12 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf7,10%

Hoe kan ik veilig en verantwoord geld lenen?

Naast de vraag waar je veilig en verantwoord kunt lenen, is het volgens ons ook goed om je te verdiepen in de vraag hoe je veilig kunt lenen. Het is namelijk ook goed om je verantwoordelijkheid te nemen wanneer je een lening afsluit. Dit doe je door rekening te houden met de juiste looptijd en kosten op lange termijn.

 1. Bepaal de meest interessante looptijd
  Even in het kort; de looptijd van een lening is de tijd in maanden die jij nodig hebt om de volledige lening terug te betalen. De looptijd wordt bepaald door het totaalbedrag dat je leent, de maandtermijn en de bijbehorende rente. Kies je voor een persoonlijke lening, dan staat deze looptijd, bij het afsluiten van de lening, al vast. Deze is minimaal 12 en maximaal 120 maanden. Kies je een doorlopend krediet, dan staat de looptijd niet vast. Je kan het afgeloste geld opnieuw opnemen, wat de looptijd van de lening verlengd. Er is vaak geen maximaal looptijd.Zorg ervoor dat de looptijd van de lening past bij het doel van de lening. Met andere woorden: probeer de looptijd van de lening zo nauwkeurig mogelijk aan te laten sluiten bij de levensduur van het product of de dienst waarvoor je snel geld leent. Koop je met het geld een nieuwe auto? Dan zorg je ervoor dat de looptijd korter is en je de lening eerder afbetaald hebt, dan dat je de auto ‘af’ gereden hebt. Zo voorkom je dat je nog voor iets betaald dat je al niet meer gebruikt of in je bezit hebt.Lukt het je om meer per maand af te lossen dan je van te voren dacht? Kort dan de looptijd van de lening in, door meer per maand af te lossen. Hierdoor verklein je het risico nog voor iets te betalen dat je niet meer gebruikt of in je bezit hebt. Ook betaal je over de gehele periode gezien minder rente en kan je dus goedkoper geld lenen.
 2. Bereken de kosten op lange termijn
  Hoeveel wil jij per maand kwijt zijn aan je lening? Je betaalt ten slotte iedere maand een X bedrag aan aflossing en een X bedrag aan rente. We snappen het, je wil nu snel geld lenen, maar bedenk goed of je het bedrag wat je nu kunt missen iedere maand, de gehele looptijd kan blijven missen. Het kan zijn dat je persoonlijke, financiële situatie verandert over een jaar. Doordat bijvoorbeeld je gezin uitbreidt of je met pensioen gaat. Kan je de lening dan nog iedere maand betalen? Zo voorkom je met een simpele berekening een betalingsachterstand en eventuele boetes op een later moment.

Hoe kan ik goedkoop geld lenen?

We gaven het al eerder aan; goedkoop geld lenen doe je door een lening te zoeken die bij jouw financiële situatie past. Dit houdt in dat je een lening kiest met de laagste rente, maar ook met de voorwaarden die voor jou gunstig zijn. Als je met beide rekening hebt gehouden, ben je goed op weg om zo goedkoop mogelijk geld te lenen.

Samenvoegen van leningen

Wat we nog niet genoemd hebben is het samenvoegen van leningen. Door leningen samen te voegen kan je op de kosten besparen. Daarnaast is er nog maar één plek waar jij je schulden aflost en heb je nog maar met één kredietverstrekker te maken. Dit maakt de situatie overzichtelijker en geeft meer rust. Je voegt je huidige leningen eenvoudige samen door je leningen te laten oversluiten. Lees via de volgende link alles wat je moet weten over het oversluiten van je huidige lening. Zo maak jij geld lenen makkelijk.

Belastingvoordeel voor klussers

Als laatste noemen we een mogelijk belastingvoordeel. Een groot aantal mensen leent geld om hier hun huis mee te verbouwen of de woning mee te verbeteren. Ben jij dit ook van plan? Dan krijg jij belastingvoordeel.Het werkt zo: heb jij een persoonlijke lening afgesloten met als doel het verbeteren van je woning? Dan geef je dit bij de belastingdienst aan als ‘eigenwoningschuld’. Vervolgens is de rente aftrekbaar. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van de belastingdienst.

Waar kan ik geld lenen zonder BKR?

Op de vraag waar je geld kunt lenen zonder BKR hebben we een duidelijk antwoord. Heb je een negatieve BKR registratie op je naam staan, dan kan je geen geld lenen bij een reguliere bank. Geld lenen zonder BKR kan door een minilening aan te vragen. Er zijn in Nederland twee online kredietverstrekkers die verantwoorde minileningen verstrekken. Geld lenen zonder BKR kan bij Ferratum en bij Saldodipje.nl. Op deze manier kan je snel geld lenen. Er wordt niet om allerlei documenten of loonstroken gevraagd. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je het geld dezelfde dag nog op je rekening.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
 • Gratis & up-to-date advies
 • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
Mike van den Broek portret
Over Mike

Mike is eigenaar van de website Directgeld-lenen.nl en helpt sinds 2018 de website bezoeker een overwogen en bewuste keus te maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Inmiddels is Mike in het bezit van Wft basis en op het moment bezig zijn Wft Consumptief Krediet papieren te behalen.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een lening
een kluis

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een lening

Mike van den Broek portret Mike
Lening oversluiten en besparen
document met een pijl naar rechts

Lening oversluiten en besparen

Mike van den Broek portret Mike
Persoonlijke lening naast hypotheek
een huis met een raam

Persoonlijke lening naast hypotheek

Mike van den Broek portret Mike
0 reacties

Submit a comment