Particulier geld lenen

based on 0 reviews

Particulier geld lenen, waar kan je dat veilig en betrouwbaar doen? Wij zochten het voor je uit. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van particulier geld lenen. En vertellen we je precies waar je op moet letten wanneer je particulier geld leent. Als laatste vind je 3 alternatieven voor particulier geld lenen, zonder BKR registratie.

euro biljet met 1
|

Waarom particulier geld lenen?

De belangrijkste reden voor het geld lenen particulier is toch wel het ontlopen van de BKR-toetsing. Heb je een negatieve BKR registratie op je naam staan, dan mag een kredietverstrekker jou geen nieuwe lening aanbieden. Hiermee is de kans dat je een persoonlijke lening kunt aanvragen klein geworden. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om toch geld te lenen. Waaronder het particulier geld lenen zonder BKR-toetsing, of het afsluiten van een minilening zonder BKR-toetsing.

Waar particulier geld lenen?

In de meeste gevallen wordt zo’n particuliere lening zonder BKR-toetsing afgesloten met een familielid of bekende. Maar tegenwoordig vind je op het internet ook verschillende advertenties waarin mensen hun geld te leen aanbieden. Je voelt waarschijnlijk al wel aan dat dit niet 100% veilig en verantwoord is. Mocht je ervoor kiezen om particulier geld te lenen (of uit te lenen) van familie of bekenden? Zet dan alle afspraken duidelijk op papier en laat dit door beide partijen ondertekenen.

Leenovereenkomst opstellen

Wil je deze particuliere lening zonder BKR zo veilig en betrouwbaar mogelijk maken? Dan zal je alle overeengekomen afspraken vast moeten stellen in een leenovereenkomst. Beide partijen zullen deze leenovereenkomst moeten ondertekenen voor de overdracht plaatsvindt. Met een leenovereenkomst voorkom je problemen of ruzies op de lange termijn.

Neem het volgend op in de leenovereenkomst:

 • Datum
 • Naam en adres van degene die geld uitleent
 • Naam en adres van degene die geld leent
 • Bedrag in cijfers en in letters
 • Termijnen van terugbetalen
 • Hoogte van de rente
 • Voorwaarden omtrent vervroegd aflossen
 • Consequenties m.b.t. niet aflossen
 • Handtekening van beiden

Gaat het om een grote som geld? Overweeg dan sterk dit vast te laten leggen bij de notaris. Dit kan voor beide partijen belastingvoordeel opleveren. Denk maar aan de hypotheekrenteaftrek.

Voor- en nadelen particulier geld lenen

Zoals aan alle vormen van geld lenen zitten ook aan particulier geld lenen voor- en nadelen. Laten we beginnen met een belangrijk nadeel te benoemen. Geld lenen particulier kan voor onenigheid of ruzies zorgen wanneer afspraken niet worden nagekomen. Denk bijvoorbeeld aan het niet (op tijd) betalen van het geleende geld of het ineens verhogen van de rente. Afspraken die niet na worden gekomen, hebben direct impact op de privésituatie. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) raadt geld lenen aan familie en vrienden daarom ook af.

3 Alternatieven voor particulier geld lenen

Stel je hebt een negatieve BKR registratie op je naam staan, wat het aanvragen van een lening moeilijk tot onmogelijk maakt. Daarnaast verwacht je niet op korte termijn een familielid of vriend te vinden die zomaar een (groot) geldbedrag te leen heeft. Dan zijn er goede alternatieven voor particulier geld lenen zonder BKR-toetsing; de minilening, de zakelijke lening. En voor wie een positieve of geen BKR registratie heeft; de persoonlijke lening.

De minilening

De minilening is een lening die door iedereen in Nederland aan te vragen is. Je hebt er geen vast inkomen, loonstrook of een hoop papieren voor nodig. Een bedrag (tot 1500 euro) vraag je binnen een paar minuten aan. Na goedkeuring, wordt het bedrag dezelfde dag nog op je rekening gestort.

Kredietverstrekkers van de minilening zijn niet aangesloten bij het AFM, waardoor zij niet verplicht zijn een BKR-toetsing uit te voeren. Zo is het mogelijk om ook met een negatieve BKR registratie geld te lenen.

Minileningen worden op verschillende websites aangeboden. We willen je waarschuwen voor onveilige minileningen. De twee aanbieders die als beste bekend staan in Nederland zijn Ferratum en Saldodipje.nl. Wanneer je via deze kredietverstrekkers een minilening aanvraagt, kan je het geld ook daadwerkelijk binnen een dag op je rekening verwachten.

De zakelijke lening

Ben je opzoek naar krediet voor je bedrijf of onderneming? Dan is het verstandig je te verdiepen in een zakelijke lening. Waar je vroeger nog veel moeite moest doen, is tegenwoordig een zakelijk krediet eenvoudig aan te vragen. Voor het aanvragen van een zakelijke lening is geen BKR toetsing vereist. Binnen 5 minuten is de aanvraag gedaan en vervolgens staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Lees meer over de zakelijke lening, of vraag binnen 5 minuten een zakelijke lening aan. Een goed alternatief voor particulier geld lenen zonder BKR toetsing.

De persoonlijke lening

Niet iedereen heeft te maken met een negatieve BKR registratie. Deze ontvang je enkel wanneer je herhaaldelijk niet op tijd betaald en waarschuwingen genegeerd hebt. Een BKR registratie krijg je tegenwoordig zelfs al wanneer je een telefoonabonnement afsluit. Moet je je dan zorgen gaan maken over het lening aanbod waartoe je nog toegang hebt? Nee, gelukkig niet. Zolang jij gewoon op tijd betaald is er niets aan de hand en zal deze ‘positieve’ BKR registratie niet veranderen in een negatieve BKR registratie.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Zo kan je met een BKR registratie (let op: dit is geen negatieve BKR registratie) gewoon een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening geniet de voorkeur boven een minilening, omdat de rente die je betaalt een stuk lager ligt. De persoonlijke lening geeft je zekerheid, omdat de looptijd, de rente en het maandbedrag vast staan. De rente kan voor jou niet hoger worden in de jaren dat jij de lening aflost.

Het geleende bedrag wordt direct en volledig op je rekening gestort. Hierna begin je iedere maand een vast bedrag af te lossen, totdat de volledige lening is afbetaald. Leen je het geld voor het verbouwen of verbeteren van je woning? Let er dan op dat de rente aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Geld lenen zonder bank

Particulier geld lenen zonder bank, het gebeurd steeds vaker. Sluit je jouw lening direct online af bij de financieringsmaatschappij, bespaar je hiermee flink op de kosten. Ook kost het minder tijd, en bepaal je zelf wanneer je tijd en energie hebt je te verdiepen in een lening. Op het web is genoeg informatie te vinden over de verschillende leenvormen en lage rentestanden.

Ben je benieuwd naar welke lening nu het beste bij jou past? Wij leggen je op onze website nauwkeurig uit welke leenvormen er zijn en wanneer en voor wie deze interessant zijn. Laten we even een korte samenvatting geven.

 • De persoonlijke lening: voor wie precies wil weten wat hij per maand betaald, tegen welke rente.
 • De zakelijke lening: voor wie wil investeren in zijn bedrijf en dit geld binnen 24 uur op de rekening wil hebben. Zonder BKR toetsing en binnen 5 minuten aan te vragen.
 • De minilening: voor wie met een negatieve BKR registratie toch geld wil lenen en dit binnen 24 uur op de rekening wil hebben.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment